Quantcast

Vasarą Lietuvoje sulaikyta beveik 6 tūkst. neblaivių vairuotojų

  • Teksto dydis:

Šią vasarą policijos pareigūnai Lietuvos keliuose sulaikė 5,8 tūkst. neblaivių automobilių vairuotojų.

Daugiau nei 1,7 tūkst. buvo apsvaigę nuo alkoholio, o 14 vairuotojų buvo apsvaigę nuo narkotinių medžiagų, pranešė Lietuvos policijos tarnyba.

565 iš apsvaigusiųjų nuo alkoholio teisės vairuoti neturėjo. Policijos pareigūnai nustatė 437 vairuotojus, kurie anksčiau jau buvo bausti už vairavimą apsvaigus, tačiau pakartotinai sėdo prie vairo neblaivūs, didesnė jų dalis – 285 tokie vairuotojai, teisės vairuoti neturėjo.

Be to, per tris vasaros mėnesius nustatyti 2 tūkst. 967 asmenys, kurie apsvaigę vairavo dviračius.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad neblaivių vairuotojų kontrolė bus atliekama ir ateityje, nuolat organizuojant prevencines priemones, kurių metu bus tikrinamas vairuotojų blaivumas, apsvaigimas nuo narkotikų ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Kiekvieną rugpjūčio savaitgalį, kaip ir kiekvieną vasaros savaitgalį, policijos pareigūnai šalies keliuose vykdė sustiprintą neblaivių vairuotojų kontrolę.

Rugpjūtį šalies keliuose 17 proc. sumažėjo eismo įvykių, kuriuos sukelia neblaivūs vairuotojai, skaičius. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės šiemet rugpjūtį įvyko 23 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti žmonės, o per tą patį laikotarpį pernai įvyko 28 tokie eismo įvykiai. Praėjusių metų rugpjūtį neblaivūs vairuotojai sukėlė 164 techninius eismo įvykius – šiemet policijos pareigūnai užregistravo 135 eismo įvykius, kuriuose žmonės nebuvo sužeisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių