Quantcast

Už „nepastebėtą“ cigarečių kontrabandą darbo neteko du pasieniečiai

  • Teksto dydis:

Iš tarnybos atleisti du Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai, kurie „nepastebėjo“ iš Baltarusijos gabentos daugiau kaip 87 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabandos. Teismas pareigūnams skyrė daugiau kaip po 6 tūkst. eurų baudas, pranešė VSAT.

Penktadienį įsiteisėjus Vilniaus apygardos teismo sprendimui, VSAT Varėnos rinktinės vadas pulkininkas Vytautas Ižganaitis įsakė iš tarnybos atleisti 22-ejų ir 24-erių Tribonių užkardos pareigūnus A.L. ir A.M. Teismas jiems skirtas baudas sumažino trečdaliu ir įskaičiavo jų sulaikymo laiką ikiteisminio tyrimo metu. 

Be to, toje pat byloje teismas už kontrabandos organizavimą 27-erių Šalčininkų rajono gyventojui A.Š. skyrė 7,4 tūkst. eurų baudą, o jo 25-erių bendrininkui, Šalčininkų rajono gyventojui V. T. – 4,86 tūkst. eurų.

Du Tribonių užkardos pareigūnai buvo sulaikyti, kai praėjusių metų birželio 2 dieną iš Baltarusijos per sieną buvo permestas 40 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ krovinys. Nuteisti pasieniečiai jo „nepastebėjo“, o du gyventojai pasirūpino, kad kontrabanda pasiektų garažą Šalčininkuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių