Quantcast

Už bandymą papirkti mokesčių inspekcijos darbuotoją – tik bauda

  • Teksto dydis:

Aukščiausiasis Teismas antradienį atmetė šiauliečio, bendrovės „Ridvija“ vadovo Vidmanto Šliažo kasacinį skundą – lieka galioti nuosprendis, kuriuo jis pripažintas kaltu dėl Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) darbuotojos papirkimo ir grasinimo jai.

Už šiuos nusikaltimus Šiaulių apylinkės teismas verslininkui pernai vasarį skyrė bausmę – daugiau nei 1 tūkst. 500 eurų baudą.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai šį ikiteisminį tyrimą pradėjo, kai gavo pranešimą iš VMI dėl bandymo papirkti darbuotoją ir grasinimo susidoroti.

Tyrimo metu nustatyta, kad keleivių pervežimu užsiimančios bendrovės vadovas V. Šliažas 2012 metų lapkričio pradžioje savo darbo kabinete patikrinimą bendrovėje atlikusiai Šiaulių apskrities VMI darbuotojai siūlė kyšį – poilsinę kelionę.

Grasino susidoroti

Kaip pranešė STT, kyšį jis siūlė už tai, kad valstybės tarnautoja nefiksuotų mokestinių pažeidimų, juos sumažintų, sukeistų dokumentus. Valstybės tarnautojai, atsisakiusiai kyšį priimti ir atlikti neteisėtus veiksmus, verslininkas ėmė grasinti pažintimis su ministrais, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnu, klausė valstybės tarnautojos, ar nebijo, kad su ja bus susidorota ir net įvardino galimą susidorojimo būdą – ji gali būti apkaltinta kyšio paėmimu ir atleista iš darbo.

Pernai teismai išnagrinėjo 19 STT Šiaulių valdybos pareigūnų tirtų bylų. Nuteista 20 asmenų, kaltintų kyšininkavimu, piktnaudžiavimu tarnyba, prekyba poveikiu ir kitais korupcinio pobūdžio nusikaltimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių