Quantcast

Už atlygį žadėjęs paveikti teisėją advokato padėjėjas atsipirko bauda

  • Teksto dydis:

Aukščiausiasis Teismas paliko galioti nuosprendį buvusiam advokato padėjėjui Dariui Balčiūnui, kuris pripažintas kaltu už atlygį klientei žadėjęs paveikti teisėją, pranešė bylą tyrusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

D. Balčiūnui skirta 1 tūkst. 883 eurų bauda.

2014 metų vasarį, būdamas vieno Panevėžio advokato padėjėju, D. Balčiūnas pasinaudojo savo tarnybine padėtimi ir klientei pažadėjo už atlygį paveikti teisėją, kad būtų priimtas jai palankus sprendimas.

Už tai, kad moteriai teismas skirtų švelnesnę nuobaudą už padarytą administracinės teisės pažeidimą, D.Balčiūnas iš klientės reikalavo daugiau kaip 700 eurų (tuomet – 2 tūkst. 500 litų), žadėdamas juos perduoti teisėjai kaip kyšį.

Kaip skelbė Generalinė prokuratūra, advokato padėjėjas šių pinigų iš klientės reikalavo primygtinai. Kadangi moteris tokios sumos neturėjo, D.Balčiūnas pasiūlė savo lėšomis atsilyginti teisėjai, tačiau pareikalavo, kad panevėžietė pasirašytų skolos raštelį, kuriuo gali būti įrodoma moters skola. 

Teisininko spaudžiama moteris kreipėsi į STT pareigūnus. Atliekant nusikalstamos veikos imitavimo modelį, panevėžietė tuos pinigus perdavė D. Balčiūnui, po to advokato padėjėjas buvo sulaikytas.

Moteris administracinių teisės pažeidimų byloje buvo baudžiama už kelių eismo taisyklių pažeidimą, kuris lėmė turto sugadinimą, taip pat dėl pasišalinimo iš eismo įvykio vietos.

Šiemet teismai jau išnagrinėjo vienuoliką STT Panevėžio valdybos tirtų korupcinių bylų ir keturiolika asmenų pripažino kaltais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na manau teisingai.......

na  manau  teisingai....... portretas
ka cia issipisineja tas advokatas siusdamas nunest kysy teisejui savo padeeja ---VISUS KYSIUS TURI NESIOT ADVOKATAI ,O NE SIUNTINET PADEEJUS...va tep...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių