Quantcast

Už 10 tūkst. ekstazio tablečių – ilgi metai kalėjimo

  • Teksto dydis:

Panevėžyje baigtas ikiteisminis tyrimas, kuriame trys vyrai kaltinami į Lietuvą neteisėtai gabenę daugiau kaip kilogramą psichotropinių medžiagų.

Kaip pranešė prokuratūra, šiemet vasarį Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai surado 1 kilogramą 119 gramų sintetinės psichotropinės medžiagos – apie 10 tūkst. tablečių MDMA, žinomos kaip „ekstazi“.

Narkotikus pareigūnai aptiko Panevėžyje sulaikę 33-ejų metų Kupiškio rajono gyventoją S. L., kuris vilkėjo liemenę su slėptuvėmis šioms tabletėms.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad narkotikai buvo ką tik kontrabanda atgabenti iš Olandijos.

Tyrimo duomenimis, S. L. lėktuvu nuskrido į Nyderlandus, kur iš nenustatyto asmens už 7 tūkst. eurų įsigijo daugiau nei kilogramą psichotropinės medžiagos MDMA. Vėliau S. L. keleivius iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą vežančiu automobiliu grįžo į Panevėžį, kur buvo kriminalistų sulaikytas.

Įtariama, kad 44-erių metų panevėžiečiai D. L. ir R. T. parūpino pinigų, už kuriuos psichotropinės tabletės buvo perkamos, surado jų tiekėją.

Manoma, kad minėti trys kaltinamieji veikė organizuotoje grupėje su dar vienu asmeniu, kurio atžvilgiu ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas jam ėmus bendradarbiauti su teisėsaugos pareigūnais.

Pasak tyrimui vadovavusio prokuroro Aurelijaus Navicko, „Extazy“ tabletę narkotikų prekeiviai parduoda už 10-12 eurų.

Už disponavimą psichotropinėmis medžiagomis ir jų kontrabandą veikiant organizuotoje grupėje Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 15 metų.


Šiame straipsnyje: ekstazisnarkotikaikalėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių