Quantcast

„Tuščiame“ traukinio vagone ˜– paslėpta 300 000 eurų vertės kontrabanda

  • Teksto dydis:

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) ir Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Vaidotų geležinkelio poste patikrinę iš Baltarusijos atvykusį traukinio vagoną rado jame įrengtas stambiai kontrabandos siuntai gabenti skirtas slėptuves, o jose – 233 dėžes „Fest“ pavadinimo cigarečių, kurių vertė – 300 tūkst. eurų.

Savaitės pradžioje į Vaidotų geležinkelio postą atvyko traukinys iš Baltarusijos. MKT pareigūnai kartu su teritorinės muitinės inspektoriais patikrino vieną jo vagonų, jis atkabintas nuo bendro traukinio sąstato. Geležinkelio vagonas, pagal deklaraciją, turėjo būti tuščias. Tačiau tai buvo netiesa.

Atidarius geležinkelio vagoną šoninėse jo sienose pastebėtos mediniais pastoliais įtvirtintos slėptuvės.

Slaptavietėse gabentos keliomis eilėmis sukrautos kelių rūšių „Fest“ cigaretės su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Iš viso – 233 dėžės. Aptiktų cigarečių vertė diekia 300 000 eurų.

Dėl įvykio MKT Vilniaus skyriuje atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199-2 str. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis). Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėsmuitinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių