Quantcast

„Tulpinių“ gaujos narys gyvens geriau – iš kalėjimo perkeliamas į pataisos namus

  • Teksto dydis:

Už labai sunkius nusikaltimus nuteistas „tulpinių“ gaujos narys Audrius Andrušaitis toliau laisvės atėmimo bausmę atliks pataisos namuose.

Antradienį Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs iki gyvos galvos nuteisto 46 metų A.Andrušaičio skundą, priėmė nutartį perkelti nuteistąjį iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo į pataisos namus, pranešė teismo atstovė spaudai.

A.Andrušaitis nelaisvėje laikomas nuo 2002 metų sausio 8 dienos. Panevėžietis pripažintas kaltu dėl žmogžudysčių, tarp jų dėl buvusio „Mažeikių naftos“ vadovo Gedemino Kiesaus, jo sūnaus Valdo ir vairuotojo Alfonso Galmino, Panevėžio apygardos prokurorės Vidos Kazlauskaitės ir Pasvalio policijos pareigūno Sergejaus Piskunovo nužudymų.

A.Andrušaitis Vilniaus apygardos teismui paduodame skunde prašė panaikinti Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartį, kuria Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo teikimas dėl A.Andrušaičio perkėlimo iš kalėjimo į pataisos namus buvo atmestas.

Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo administracijos, kaip nuteistojo tarpininko, pateiktoje medžiagoje nurodoma, kad A.Andrušaičio tarpusavio santykiai su kitais nuteistaisiais yra normalūs, pastarasis noriai dalyvauja grupiniuose užsiėmimuose, sportuoja, lanksčiai prisitaiko prie esamų sąlygų, dalyvauja socialinės reabilitacijos programose, pagarbiai bendrauja su kalėjimo pareigūnais, yra mandagus, pareigingas, išprusęs ir nelinkęs pasiduoti kitų įtakai.

Taip pat teigiamai nuteistasis vertinamas Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo psichologinės tarnybos, kuri rekomendavo A.Andrušaitį perkelti į pataisos namus.

Psichologinės tarnybos išvadoje pažymima, kad A.Andrušaičio elgesys vertinamas teigiamai, nekeliantis jokių rūpesčių per visus įkalinimo metus.

Teismas, įvertinęs visas aplinkybės, priėmė nutartį panaikinti Vilniaus miesto apylinkės teismo rugsėjo 8 dienos nutartį ir nuteistąjį perkelti iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo į pataisos namus, kuriuose nuteistasis toliau atliks laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių