Quantcast

Trys rusai į Lietuvą bandė įvažiuoti įtartinu visureigiu

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė įtartiną visureigį. Patikros metu paaiškėjo, kad jo valstybinių registracijos numerių ieško Bulgarijos teisėsaugininkai. Įtartinų daiktų pasieniečiai rado ir mašinos salone.

Trečiadienį Lavoriškių pasienio kontrolės punkte dirbę Vilniaus rinktinės pareigūnai patikrino iš Baltarusijos į Lietuvą vykusį visureigį „Toyota Land Cruiser“ bulgariškais registracijos numeriais.

Vairuotojas, 43-ejų rusas, bei du septyniolikmečiai jo tautiečiai pasieniečiams pateikė visus reikalingus kelionės dokumentus.

Tačiau automobilio duomenis tikrinę VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnai netrukus išsiaiškino, kad visureigio registracijos numerių nuo praėjusių metų lapkričio mėnesio ieško Bulgarijos teisėsaugininkai.

Įtarimų sukėlė ir vairuotojo pateiktas automobilio registracijos liudijimas. Jį specialia įranga tikrinę pasieniečiai įtarė, kad dokumentas gali būti suklastotas.

Automobilio apžiūros metu jo salone, tarp stogo ir vidinės apdailos, pasieniečiai aptiko dvi Latvijos valstybinių registracijos numerių lenteles. Dar viena tokia lentelė, tik bulgariška, rasta mašinos bagažinėje.

Trijulei nebuvo leista vykti per valstybės sieną automobiliu.

Įtartinas registracijos liudijimas ir valstybinių numerių lentelės perduoti ištirti ekspertams, o „Toyota Land Cruiser“ laikinai saugomas Vilniaus rinktinėje.

Šio VSAT padalinio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų. Po apklausos trijulė paleista.


Šiame straipsnyje: visureigispasienisrusai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių