Quantcast

Termovizorius kontrabandininkams nepadėjo – įkliuvo pasieniečiams

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajone pasieniečiai sulaikė du kontrabandinių cigarečių nešikus. Iš Vilkaviškio rajono atvykę vyrai 2 tūkst. pakelių rūkalų gabeno „apsiginklavę“ radijo stotele ir termovizoriumi.

Ketvirtadienį vakare VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Adutiškio užkardos pareigūnai Švenčionių rajone, ties Ramoniūnų ir Adutiškio gyvenvietėmis, nešiojamu termovizoriumi užfiksavo du asmenis su ryšuliais. Jie atvira vietove traukė į Lietuvos teritorijos gilumą.

Abu nešikus VSAT pareigūnai užklupo netikėtai. Jų gabentuose nešuliuose iš viso rasti 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“. Rūkalai pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Asmenų apžiūros metu paaiškėjo, jog 27 ir 37 metų Vilkaviškio rajono gyventojai prie sienos su Baltarusija atvyko iš anksto pasirūpinę radijo stotele ir termovizoriumi. Neabejojama, kad pastarasis prietaisas skirtas stebėti ruožą, kuriame patruliuoja VSAT pareigūnai.

Vyrams dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėtos administracinės teisenos. Už tai jiems gresia baudos nuo 5 200 iki 6 000 eurų. Vilkaviškio rajono gyventojai po apklausos paleisti ir turės atvykti į jų bylą nagrinėsiantį teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių