Quantcast

Telšių taryba spręs dėl neblaivaus vairavusio gimnazijos direktoriaus atleidimo

Telšių savivaldybės taryba kitą savaitę spręs dėl neblaivaus vairavusio Telšių Žemaitės gimnazijos direktoriaus Žydrūno Želnio atleidimo.

„Yra parengtas sprendimo projektas, jis pateiktas svarstyti komitetams, bus taryboje sprendžiama dėl gimnazijos direktoriaus Žydrūno Želnio atleidimo iš pareigų“, – BNS sakė Telšių meras Petras Kuizinas.

Tarybos posėdis vyks sausio 25 dieną, klausimas dėl direktoriaus darbinės veiklos, pasak mero, buvo, svarstomas pirmu klausimu.

Kaip skelbė BNS, policija iš Ž. Želnio vieniems metams atėmė teisę vairuoti, nes jis gruodį buvo sulaikytas neblaivus prie vairo. Direktoriui taip pat skirta 375 eurų bauda.

Savo paaiškinime merui Ž. Želnys pripažino kaltę ir pažadėjo daugiau taip nesielgti, pridūrė, kad vairavo neblaivus ne darbo metu.

Po įvykio savivaldybėje sudaryta komisija nustatė, kad prie vairo neblaivus sėdęs gimnazijos vadovas pažeidė moralės ir etikos principus, jo veiksmai diskredituoja švietimo bendruomenę.

„Jeigu žmogus pasibaigus darbo laikui sėda į automobilį ir tuoj pat ima vartoti alkoholį bevažiuodamas automobilyje, tai rodo, kad jis jau alkoholikas – vos vos iškenčia darbo laiką ir puola tuoj malšinti savo organizmo poreikius, pagal jo paaiškinimą. Jis dirba su jaunimu, dirba su kolektyvu, kolektyvas auklėja jaunus žmones. Moraliniais ir etiniais principais nematau suderinamumo“, – tvirtino Telšių meras.

Jis BNS pripažino, kad pastaruoju metu gauna daug įvairių signalų, anoniminių trumpųjų pranešimų telefonu, prašančių „sąžiningai“ pasielgti su neblaiviu vairavusiu direktoriumi.

Ž. Želnys buvo sulaikytas pernai gruodžio 11-osios pavakarę Luokės gatvėje, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnams patikrinti sustabdžius automobilį „VW Touareg“. Prie jo vairo sėdėjusiam 57 metų direktoriui nustatytas lengvas, 0,71 promilės, girtumas. Policijai jis įkliuvo ne darbo metu, tačiau praėjus vos 8 minutėms po darbo pabaigos. Pasiaiškinime komisijai direktorius nurodė, kad alkoholį vartojo sėdęs į automobilį.

Po įvykio direktoriui pradėta administracinio nusižengimo teisena, jam grėsė bauda nuo 300 iki 450 eurų bei teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vienų metų iki vienų metų ir šešių mėnesių.

Komisijos vertinimu, švietimo įstaigos privalo rodyti tinkamo socialinio elgesio pavyzdį tiek darbo metu, tiek po jo, prie vairo sėdęs neblaivus asmuo kelia pavojų visuomenei, tai nesuderinama su etikos ir moralės principais.

„Švietimo įstaigos vadovas akivaizdžiai žemina švietimo sistemos autoritetą, kompromituoja įtaigą, kurioje jis dirba, formuoja neigiamą požiūrį į švietimo sistemą“, – rašoma komisijos išvadoje.

Gimnazijos direktorius Ž. Želnys BNS pirmadienį sakė nesvarstęs apie atsistatydinimą.

„Neigiamai, aišku vertinu. Žmogus padaro klaidą, bet gali ją ir taisyti. Čia tokios aplinkybės buvo, smulkiai neišaiškinsi. Iš kažkur atsirado (promilės – BNS)“, – sakė direktorius apie savo poelgį.

Ž. Želnys sakė girtumą tikrinęsis Telšių ligoninėje, ten po daugiau dviejų valandų nustatytas 0,33 promilės girtumas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonass

Jonass portretas
Lietuvoje gyvena geri ir geresni,todėl ir standartai yra dvigubi.O parenkami jie individualiai - pagal.gerumą'

ciniska

ciniska portretas
kai tie kurie turi rodyti jaunimui pavyzdi taip elgiasi analogas ir su dvasininkais bet dar rimtesnis jr skaudziausia kad nebaudziamas tai apie kokia dar morale irtikeima kalba sioje veidmainiu ir gobsumo zemejekur viskas pagrista grazia iskalba ir melagistemis.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių