Quantcast

Telšių policija latviui grąžino iš jo pavogtą traktorių

  • Teksto dydis:

Latvijoje vogtas ir Telšių rajone rastas traktorius grąžintas jo teisėtam savininkui, skelbia policija.

Pirmadienį Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate lankėsi Latvijos pilietis Egilis Dakteris.

Ežerėje gyvenantis ūkininkas į Telšius atvyko pasiimti jo valdomam ūkiui priklausančio traktoriaus „JOHN DEERE 6930“. Jis pernai birželį buvo pagrobtas iš angaro.

Kadangi turto draudimas nuo vagystės buvo ką tik pasibaigęs, vyras patyrė 45 000 eurų turtinę žalą, o netekęs traktoriaus, ūkio darbams atlikti buvo priverstas įsigyti naują.

Latvijoje dėl vagystės pradėjus ikiteisminį tyrimą, jis vėliau buvo perduotas Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams.

Jie išaiškino su vagystėmis iš kaimyninės šalies galbūt susijusius Telšių ir Mažeikių rajonų gyventojus.

Dėl šio traktoriaus ir dėl kitos Latvijoje ir Lietuvoje pagrobtos žemės ūkio technikos vykdyti ikiteisminio tyrimo veiksmai rugpjūčio 21-ąją pareigūnus atvedė į vieno Telšių rajone esančio ūkininko kiemą.

Jame ir rastas ūkininko E. Dakterio Latvijoje vogtas traktorius. Su iškaltu nauju identifikacijos numeriu (VIN) jį įsigijo Telšių rajone gyvenantis ūkininkas. Įtariamieji traktorių pardavė už 20 000 eurų.

Į Telšius atvykęs Latvijos pilietis atpažino savo traktorių ir juo išvyko į namus.

„Šios vagystės bylos eigai įtakos turėjo sklandi Latvijos piliečio lietuviška kalba. Dėl šios priežasties sutrumpėjo tyrimo laikas, su nukentėjusiuoju pareigūnai turėjo galimybę betarpiškai bendrauti“, – sako policija.

Ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių tęsiami, įtariamieji suimti.


Šiame straipsnyje: traktoriustraktoriaus vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Apie vogtų daiktų realizacija

Apie vogtų daiktų realizacija portretas
Kai yra kam parduot, vagim visai nesunku...Svolačius lietuvis ūkininkas kuris perka vogtus traktorius... kad tavo laukai nudžiūtų...Vakaruose tai sunkiai įmanoma
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių