Quantcast

Teismui perduota kyšininkavimu kaltinamo Šiaulių ligoninės vadovo byla

Generalinė prokuratūra nagrinėti teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Respublikinės Šiaulių ligoninės generalinis direktorius Petras Simavičius kaltinamas kyšininkavimu.

P. Simavičius nuo pareigų yra nušalintas dar nuo 2015 metų pabaigos.

Prokuratūra teigia, kad, atlikdami ikiteisminį tyrimą, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai surinko pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad Šiaulių ligoninės generalinis direktorius P. Simavičius priėmė iš pažįstamo asmens kyšį už tai, kad pastarajam būtų išduotas nedarbingumo pažymėjimas.

Šioje baudžiamojoje byloje dėl papirkimo savo kaltę pripažinęs asmuo Vilniaus miesto apylinkės teismo patvirtintu prokuroro nutarimu atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, paskiriant baudžiamojo poveikio priemonę – įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

P. Simavičiaus bylą nagrinės Šiaulių apygardos teismas.

Ši baudžiamoji byla atskirta iš atliekamo didelės apimties ikiteisminio tyrimo dėl piktnaudžiavimo, kyšininkavimo ir kitų nusikaltimų, pasisavinant ligoninės lėšas, neskaidriai vykdant viešuosius pirkimus ir atliekant kitus neteisėtus veiksmus.

Tyrimą dėl galimos korupcijos Šiaulių ligoninėje STT pareigūnai pradėjo 2015 metais.

Įtariama, kad vykdant viešuosius pirkimus, kurių bendra vertė yra per šimtus tūkstančių eurų, buvo siekiama, kad juos laimėtų iš anksto pasirinktos įmonės, o už tai iš šių įmonių vadovų buvo reikalaujami ir priimami kyšiai. Taip pat tiriamos aplinkybės, susijusios su ligoninės lėšomis įsigytais ir galimai pasisavintais įvairiais brangiais daiktais bei kitos ligoninės lėšų pasisavinimo schemos.

Iš viso atliekant šį didelės apimties ikiteisminį tyrimą įtarimai dėl įvairių korupcinių veikų yra pareikšti 12 asmenų.

STT yra skelbusi, kad jų turimi duomenys leidžia įtarti, kad iš įmonių, kurios dalyvavo Šiaulių ligoninės skelbtuose viešuosiuose pirkimuose, ligoninės generalinis direktorius kaip neteisėtą atlyginimą galėjo gauti brangios medicininės įrangos, kurios vertė siekia apie 17 tūkst. eurų. Ši įranga buvo sumontuota direktoriaus artimiesiems priklausančioje privačioje medicinos klinikoje.

Šis tyrimas dar tęsiamas, kada jis pasieks teismą, nežinoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

......

...... portretas
Vieną kartą seimas turi naikinti niekinius ,neveikiančius LR įstatymus,kurie pažeidžia LR kontituciją.RL Ck 4.84 str.pažeidžia privataus turto turėtojų LR įstatymus.Šis straipsnis gali būti taikomas tiktai valstybės turtui o ne privačiam.Atėjo laikas naikinti visus įstatymus kurie pažeidžia LR konstituciją,LR konstitucijos 7 str.sako ,kad net koks įstatymas,potvarkis priimtas pažeidžiant LR konstituciją laikomas neveikiančiu ,LR konstitucijos 7 straipsnis.Tačiau teismai,prokuratūra vadovaujasi neveikiančiais įstatymais ,priimant sprendimus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių