Quantcast

Teismui perduota kyšininkavimu įtariamų Kaišiadorių patrulių byla

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūros prokuratūra Kauno apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje įtarimai dėl kyšininkavimo pareikšti dviem Kaišiadorių patruliams. Ši byla išskirta iš didelės korupcija įtariamų policininkų bylos.

Kauno apygardos prokuratūros prokuratūra Kauno apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje įtarimai dėl kyšininkavimo pareikšti dviem Kaišiadorių patruliams. Ši byla išskirta iš didelės korupcija įtariamų policininkų bylos.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio patrulis 33 metų P.D. ir patrulė 30-metė Ž.Z. 2013 metų spalio mėnesį Kaišiadorių rajone, už tai, kad nebūtų tinkamai užfiksuotas padarytas kelių eismo taisyklių pažeidimas - transporto priemonės vairavimas, esant neblaiviam arba apsvaigusiam nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, iš R.B. galimai paėmė 600 litų dydžio kyšį. Pareigūnams buvo paskirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Jų atžvilgiu taip pat atliekamas ir tarnybinis patikrinimas.

Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai.

Kartu su policininkais bus teisiams ir policininkus papirkęs vairuotojas - ikiteisminio tyrimo metu R.B. jam taip pat buvo pareikštas įtarimas, tačiau jis atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Šis ikiteisminis tyrimas 2014 metų spalio mėnesį buvo išskirtas iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo, kurio metu buvo atskleistos Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos padaliniuose dirbančių pareigūnų, vykdančių eismo priežiūrą, korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos.

Apie įtarimus dėl kyšininkavimo pranešta aštuoniems Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato policijos pareigūnams, dar du policijos pareigūnai įtariami dokumentų klastojimu.

Dėl policijos pareigūnų papirkimo įtarimai pareikšti aštuoniolikai asmenų. Iš viso pareigūnus bandė papirkti keturios moterys ir keturiolika vyrų. Nustatyta, kad pareigūnams kyšiai buvo duodami įvairia valiuta – tiek litais, tiek eurais, nuo 40 iki 600 litų dydžio. Didžiausia kyšio suma litais - 600 litų, didžiausia eurais - 150 eurų (apie 517 litų).

Dažniausiai kyšiai buvo duodami už Kelių eismo taisyklių pažeidimus dėl greičio viršijimo, dėl automobilio, kurio langų stiklų šviesos laidumas yra mažesnis negu leistina, vairavimą, taip pat dėl vairavimo esant neblaiviam, dėl privalomo kasdieninio poilsio laikotarpio nepasinaudojimo per 24 valandas ir galimo krovinių vežimo kelių transporto priemonėmis vidaus ir (ar) tarptautiniais maršrutais su neįrengtu, neveikiančiu, nesuremontuotu per nustatytą laikotarpį ar neatitinkančiu nustatytų reikalavimų tachografu.

Planuojama, kad minėtas didelės apimties ikiteisminis tyrimas šių metų pabaigoje – kitų metų pradžioje bus baigtas ir perduotas teisminiam nagrinėjimui.


Šiame straipsnyje: kyšininkavimaskyšiaipolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių