Quantcast

Teismui perduota keturias moteris Kražiuose nužudžiusio vyro byla

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos teismui perduota Rimanto Bekinčio, pernai Kelmės rajone Kražiuose nužudžiusio ir apiplėšusio keturias moteris, byla.

58 metų vyras kaltinamas tuo, kad pernai lapkričio 2–4 dienomis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir norėdamas jo įsigyti dar, pažįstamų Kražių gyventojų prašė paskolinti pinigų, o jų negavęs ar gavęs per mažai, itin žiauriai nužudė jas.

Skirtingomis dienomis kaltinamasis įsiprašydavo į pažįstamųjų namus, kur bandydavo gauti pinigų. Moterys sakydamos, kad neturi paskolinti pinigų ar paskolindamos tik kelis eurus, tapo plėšiko aukomis jų pačių namuose.

Paskutinę dieną nukentėjusiąja tapo pas nužudytą moterį norėjusi apsilankyti socialinė darbuotoja. Ji nužudytosios senolės namuose aptiko pinigų ieškantį R.Bekintį ir pati tapo žiauraus nusikaltimo auka.

Tą pačią dieną artimiesiems pasigedus į skambučius neatsiliepiančių moterų, buvo aptikti nusikaltimo padariniai. Po šių įvykių sulaikytas įtariamasis savo kaltę pripažino.

Ikiteisminio tyrimo metu įtariamajam buvo atliekama stacionari teismo psichiatrijos ekspertizė. Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos Utenos ekspertiniame skyriuje atliktose išvadose skelbiama, kad įtariamasis yra pakaltinamas. Nustatyta, kad tiek dabar, tiek galimo nusikalstamų veikų padarymo metu R.Bekintis galėjo visiškai suprasti savo veiksmų esmę bei galėjo juos valdyti.

Šių metų pradžioje Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl dar dviejų seniau vyro galimai nužudytų žmonių. Įtariamasis, duodamas parodymus apie rudenį įvykdytas žmogžudystes, savo iniciatyva pasakojo pareigūnams, kad 2007 metais nužudė vyrą, o 2012 metais – moterį.

Ištyrus surinktą medžiagą ikiteisminis tyrimas šių 2007 ir 2012 metais mirusių žmonių atžvilgiu nutrauktas, nes tokie nusikaltimai nebuvo padaryti. Palyginus ir įvertinus R.Bekinčio parodymus ne tik tarpusavyje, bet ir kitų šios bylos duomenų kontekste, buvo padaryta išvada, kad jie nėra nuoseklūs, esminėmis detalėmis nesutampa ir neatitinka su kitų asmenų parodymais.

R.Bekinčiui, kaltinamam pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius, gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių