Quantcast

Teismą pasiekė vagysčių iš statybviečių byla

  • Teksto dydis:

Marijampolės apskrities policija baigė ikiteisminį tyrimą dėl pernai birželį statybvietėse įvykdytų vagysčių.

Birželio 12 dieną į policiją kreipėsi du asmenys. Jie pranešė, jog iš statybviečių pavogti dideli kiekiai statybinių medžiagų.

47-erių vyras, atvykęs prie statomo namo, Marijampolės savivaldybėje, Liepynų kaime, pastebėjo, jog iš statybvietės pavogtos 9 paletės lauko apdailos plytų bei 43 pakuotės stiklo vatos „Paroc“. Nuostolis – 4941 euras.

Kitas 37-erių vyras atvykęs prie savo statomo namo, esančio Marijampolės savivaldybėje, Pietarių kaime, pastebėjo, jog iš statybvietės pavogta 450 kvadratinių metrų jam priklausančių stogo čerpių. Nuostolis 7000 eurų.

Pareigūnai netrukus nustatė, kad šią vagystę galėjo įvykdyti policijai dėl panašaus pobūdžio nusikalstamų veikų žinomi, jau teisti du marijampoliečiai (g. 1980 ir 1984 m.) ir Vilkaviškio rajono gyventojas. Pastarasis į policijos akiratį pakliuvo pirmą kartą.

Tos pačios dienos pavakarę pareigūnai juos sulaikė su įkalčiais.

Teismas įtariamiesiems skyrė kardomąsias priemones: 1984 metais gimęs vyras teismo laukia tardymo izoliatoriuje, 1991 metais gimusiam įtariamajam skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas, o trečiajam, gimusiam 1980 metais paskirta intensyvi priežiūra ir uždėta apykojė.

Kaip skelbia policija, įtariamieji savo kaltės nepripažino, tačiau policijos pareigūnai kruopščiai rinko duomenis apie šių asmenų nusikalstamą veiką, surinko įrodymus, baigė ikiteisminį tyrimą ir bylą perdavė teismui.

Trims asmenims, kurie įtariami organizuota grupe įvykdę didelės vertės turto vagystes iš statybviečių, gresia laisvės atėmimo bausmė iki 8 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių