Quantcast

Tauragėje nuteisti policininkams pasipriešinę ir juos sužaloję jaunuoliai

  • Teksto dydis:

Du tauragiškiai pripažinti kaltais ir nuteisti dėl nesunkaus policijos pareigūnų sveikatos sutrikdymo ir pasipriešinimo panaudojant fizinį smurtą prieš pareigūnus.

Vienas policininkų buvo sužalotas teleskopine lazda, o kitas – iš jo atimtu elektros impulsiniu prietaisu.

25 metų E. A. ir 29 metų N. G. pripažinti kaltais dėl nesunkaus policijos pareigūnų sveikatos sutrikdymo ir pasipriešinimo panaudojant fizinį smurtą prieš pareigūnus.

E. A. paskirta reali 1 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. N. G. teismas paskyrė 1 metų laisvės atėmimo bausmę, ją atidedant dvejiems metams, įpareigojant neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų, be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo, pranešė teismas.

Bylos duomenimis, gegužės 6-osios ankstyvą rytą pareigūnams sulaikant N. G. dėl administracinio nusižengimo, šis iš vieno pareigūno atėmė elektros impulsų prietaisą ir pabėgo.

Vienam iš pareigūnų pasivijus bėglį, prietaisas suveikė, todėl patrulis patyrė fizinį skausmą. Tuo metu vykstant grumtynėms tarp N. G. ir  pareigūnų, E. A. pribėgo iš nugaros ir vieną pareigūną nustūmė, o kitam su teleskopine lazda praskėlė galvą.

Abu vyrai teismo posėdžio metu pripažino savo kaltes dėl padarytų nusikaltimų, gailėjosi bei sutiko atlyginti padarytą žalą pareigūnams.

Teismas sunkinančia aplinkybe pripažino, jog nusikaltimus vyrai padarė būdami neblaivūs, bei pripažino lengvinančia aplinkybe, jog dėl padarytų nusikaltimų jie nuoširdžiai gailėjosi.

Tačiau individualizuodamas bausmes teismas atkreipė dėmesį, jog E. A. anksčiau teistas tris kartus, baustas administracine tvarka, bei praėjus metams po paleidimo iš įkalinimo įstaigos vėl padarė du nusikaltimus, vienas iš jų susijęs su nesunkiu policijos pareigūno sveikatos sutrikdymu, todėl vaikinui paskirta reali laisvės atėmimo bausmė pataisos namuose.

Vaikinas taip pat turės atlyginti nukentėjusiais pripažintiems pareigūnams po 500 eurų turtinę žalą bei 2500 eurų neturtinę žalą.

Neskirdamas realios laisvės atėmimo bausmės N. G., teismas pažymėjo, kad už pasipriešinimą policijos pareigūnui, panaudojant prieš jį elektros impulsų prietaisą, bausmės tikslai bus pasiekti atidedant jos vykdymą dvejiems metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Slystunrml

Slystunrml portretas
bl musorai isvis atailupe;DD
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių