Quantcast

Tarp kasos aparatų juostų – kontrabandinės cigaretės

  • Teksto dydis:

Muitinės pareigūnai savaitgalį Kybartų kelio poste sulaikė didelį kontrabandinių cigarečių krovinį – beveik 60 tūkst. eurų vertės nelegalių rusiškų cigarečių buvo slepiama tarp tranzitu per Lietuvą gabentų kasos aparatų juostų.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, apie 1.30 val. į Kybartų kelio postą iš Karaliaučiaus krovininiu vilkiku DAF atvažiavo Rusijos pilietis V.A. Vairuotojas pareigūnams deklaravo ketinantis tranzitu per Lietuvą į Maskvą gabenti kasos aparatų juostas.

Tačiau muitininkams sukėlė įtarimų vežamos prekės: patyrę pareigūnai prisiminė, kad prieš porą metų Kybartų kelio poste labai panašiame krovinyje buvo aptikta didžiulė cigarečių kontrabanda iš Rusijos. Tuomet 2013 metų vasario mėnesį Kybartuose buvo sulaikytas vilkikas, kuriame tarp kasos aparatų juostų dėžių muitininkai aptiko ir kontrabandinių rusiškų cigarečių.

Kaip pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT), patikrinus DAF rentgeno kontrolės sistema, paaiškėjo, kad muitininkų įtarimai pagrįsti – ir šio vilkiko puspriekabėje, tarp kasos aparatų juostų dėžių buvo paslėpta nelegalių rūkalų. Iš viso pareigūnai aptiko 25 tūkst. pakelių rusiškų cigarečių NL. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 59 716 eurų.

MKT Kauno skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Vilkiko vairuotojas, Rusijos pilietis V.A. sulaikytas dviem paroms. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių