Quantcast

Švenčionių rajono miške aptiktas užkurtas „naminukės“ fabrikas

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajono miške pasieniečiai aptiko veikiantį naminės degtinės fabrikėlį ir sučiupo, įtariama, ten besidarbavusį jaunuolį.

Trečiadienį VSAT Ignalinos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Švenčionių rajone, Labanoro regioniniame parke, maždaug už 8 km nuo Liūlinės kaimo, aptiko veikiantį naminės degtinės gaminimo aparatą.

Miško masyve įkurtoje slaptavietėje pareigūnai aptiko 360 l raugo ir apie 4 l pagaminto skaidraus bespalvio skysčio, turinčio naminės degtinės kvapą.

Netoliese pasieniečiai sulaikė ir bandžiusį sprukti 17-metį Švenčionių rajono gyventoją. Įtariama, kad jis darbavosi šiame nelegaliame fabrikėlyje.

Dėl neteisėto naminių stiprių gėrimų gaminimo, laikymo, realizavimo pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Jaunuolis po apklausos uždarytas į areštinę. Aparatas naminei degtinei gaminti saugomas Švenčionių užkardoje, skystis – Ignalinos rinktinėje.

Apie rastą fabrikėlio žaliavą ir „produkciją“, kurios bus sunaikintos, informuotas Aplinkos apsaugos agentūros Švenčionių skyrius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių