Quantcast

Sūnėnas sumušė ir plikai nuskuto garbaus amžiaus tetą

  • Teksto dydis:

Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras Mantas Jurkėnas kreipėsi į teismą, prašydamas baudžiamuoju įsakymu nubausti pasvalietį, kankinusį savo garbaus amžiaus tetą.

Šiemet vasarį policijos pareigūnai ir medikai buvo iškviesti į vieną Pasvalio rajono kaimą. Juos iškvietė vietos gyventojai, išgirdę kaimynystėje triukšmą ir pastebėję ant 81 metų kaimynės kūno smurto žymes. Senutė buvo ne tik sumušta, tačiau ir plikai nuskusta.

Nukentėjusioji buvo išgabenta į ligoninę, o įtariamasis – kartu gyvenantis jos 53 metų sūnėnas – atsidūrė areštinėje, skelbia prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Pasvalio rajono policijos komisariato pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras M. Jurkėnas.

Pasvaliečiui buvo pareikšti kaltinimai dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo kankinant asmenį, kuris dėl senatvės yra bejėgiškos būklės (t. y. negalėjo pasipriešinti).

Tyrimo metu nustatyta, kad senutė buvo mušama kumščiais ir diržu, nes atsisakė sūnėnui duoti pinigų alkoholiui nusipirkti. Manoma, kad neblaivus vyras įsiuto ir ėmė ją mušti. Prieš tai jis moterį nuskuto plikai, nes ji neva nepajėgė susitvarkyti plaukų, o senutė neturėjo jėgų pasipriešinti.

Baigus visus ikiteisminio tyrimo veiksmus, prokuroras M. Jurkėnas šią savaitę kreipėsi į Panevėžio apylinkės teismo Pasvalio rūmus, prašydamas užbaigti procesą teismo baudžiamuoju įsakymu.

Prokuroras teismui siūlo kaltinamajam skirti 90 parų arešto bei taikyti baudžiamojo poveikio priemones – uždrausti 9 mėnesius artintis prie nukentėjusiosios ir tokį pat laikotarpį dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose.

Pasak prokuroro M. Jurkėno, garbaus amžiaus moteris nukentėjo nuo žmogaus, kuris turėjo būti ramstis jos senatvėje.

„Kaltinamąjį, mirus tėvams, ji užaugino nuo vaikystės. Tyrimo metu pavyko nustatyti, kad globotinis ne kartą yra prieš ją smurtavęs. Gal moteris ir vėl jam būtų atleidusi ir niekam nesiskundusi, jei kaimynai nebūtų pasielgę pilietiškai ir neiškvietę policijos“, – sakė M. Jurkėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam "sakyciau"

Tam "sakyciau" portretas
Sakot geru nemusa? Zinoma, galejo buti "gera" ir duoti tam issigimeliui pinigu degtinei, nes tik tokio gerumo jam ir reikejo. Manau, kad sunenas buvo neteisingai auklejamas,nors kartais buna tokio charakterio,kad niekaip neisauklesi. Ir tai padeka tetai, kuri ji uzaugino,o galejo palikti vaiku namuose. Dabar skina "dekingumo" vaiosius. Nors ko noreti is alkoholiko!

Vila

Vila portretas
Susylde gyvate uzantyje - uzaugino ant savo galvos! Zinote,kas mane piktina labiausiai, kad tyciojimasis is seno zmogaus, jo musimas, terorizavimas (jau nekalbu apie plikai nukirpima) traktuojamas,kaip nezymus sveikatos sutrikdymas. Galite isivaizduoti toki "nezymu" sveikatos sutrikdyma, kai moteris buvo sumusta, nuskusta ir ,isitikinusi, iskoliota bjauriausiais zodziais. Tai koks gi tas "zymus" sveikatos suirikdymas? Gal kai zmogui issilieja kraujas i smegenis, sulauzomi kaulai, arba zmogus panyra i koma" Kas cia per idiotiski istatymai? Kaip noretusi,kad taip "nezymiai" iskarstu kaili istatymu leidejams, gal tada jie suprastu,kaip tai nezymu.

to sakyčiau

to sakyčiau portretas
Nenusikalbėk...Alkohols atima bet kokį žmoniškumą...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių