Quantcast

Sulaikyti trys kontrabandinių cigarečių nešėjai

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė tris vietinius gyventojus, nešusius kontrabandinių rūkalų krovinį. Vyrai atsidūrė areštinėje.

Ketvirtadienį apie 2 valandą nakties ties Švenčionių rajono Girdėnų kaimu patruliavę Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai pastebėjo tris įtartinus asmenis.

Nešuliais apsikrovusi trijulė nuo valstybės sienos buvo nutolusi pusantro kilometro ir traukė į šalies gilumą.

Netikėtai pasieniečių užklupti vyrai pasprukti nespėjo ir čia pat buvo surakinti antrankiais. Nustatyta, kad visi jie yra Švenčionių rajono gyventojai, 36, 46 ir 48 metų.

Nešikai į Lietuvą gabeno tarpusavyje suraišiotas ir juoda polietileno plėvele aptrauktas cigarečių dėžes. Prie jų buvo pritvirtintos savadarbės petnešos.

Iš viso į pasieniečių rankas pateko 8 gamyklinės pakuotės cigarečių „Fest“ ir „Fest 7“. Visi 4 tūkstančiai pakelių buvo paženklinti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Švenčionių rajono gyventojus VSAT pareigūnai uždarė į areštinę. Ignalinos rinktinės pasieniečiai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai vyrams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Jų gabentos cigaretės laikinai saugomos Ignalinos rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių