Quantcast

Nuo pareigūnų sprukusiame automobilyje aptikta kontrabandinių cigarečių

  • Teksto dydis:

Antradienio naktį Vilniaus policijos pareigūnai sulaikė nuo jų sprukti bandžiusį automobilį, kuriame rasta kontrabandinių cigarečių.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, apie 1.15 val. kelyje Butrimonys – Stavidonys stabdomo automobilio „Audi A6“ vairuotojas nepakluso pareigūnų reikalavimui sustoti ir, padidinęs greitį, nuvažiavo bei nusuko Stavidonių link.

Policija praneša, kad „Audi A6“ važiavę įtariamieji naudojo savadarbius metalinius įrankius su strypais automobilio padangoms pradurti bei specialiai automobilyje įrengtą dūminį užtaisą, siekiant pasprukti nuo policijos pareigūnų, o tai labai apsunkino įtariamųjų sulaikymą. Važiuojant paskui sprukusį automobilį, miško masyve pastebėtas posūkyje į pakelės medžius atsitrenkęs automobilis, o šalia jo, ant kelio, 14 dėžių, apvyniotų juodu polietilenu. Dėžėse buvo cigarečių „Fest" pakeliai su Baltarusijos banderolėmis.

Taip pat sulaikyta mergina, kuri, pareigūnų vertinimu, gali būti nusikaltimo bendrininkė ir teikti informaciją nusikalstamas veikas darantiems asmenims. Ji pristatyta į policijos komisariatą. Taip pat buvo sulaikyti ir į areštinę uždaryti dar du vyrai, kurie, įtariama, gabeno akcizais apmokestinamas prekes - cigaretes.

Policija taip pat atliko kratas sulaikytų asmenų gyvenamosiose vietose, kur rado lygiavamzdį šautuvą su nupjautu vamzdžiu, įtariama, automatinį ginklą pistoletą kulkosvaidį PPS, daugiau kaip 165 devinto kalibro šovinių, grynųjų pinigų, naktinio matymo prietaisų, skraidylę, konspiracijai naudojamas radijo ryšio stotis.

Iš nelegalios apyvartos paimtų cigarečių su Baltarusijos banderolėmis vertė siekia apie 17 tūkst. eurų. Ikiteisminio tyrimo metu trims asmenims pateikiami pranešimai apie įtarimus, bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės - suėmimo paskyrimo.

Manoma, kad sulaikytų asmenų bus ir daugiau. Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių