Quantcast

Sulaikyti keturi teisėsaugos ieškoti lietuviai ir rusai

  • Teksto dydis:

Trečiadienį pasieniečiai sulaikė po du Lietuvos ir Rusijos piliečius, kurie buvo ieškomi teisėsaugos. Jie įkliuvo sausumos, geležinkelio ir oro uosto kontrolės punktuose.

Kybartų punkte pasieniečiai tikrino į Lietuvą pėsčiomis iš Kaliningrado srities ėjusių Rusijos piliečių – 26-erių moters ir 29-erių vyro – dokumentus. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai nustatė, kad šių asmenų paiešką yra paskelbusi Kauno policija. Abu rusai įtariami nusikaltimo Lietuvoje padarymu.

Kybartų pasieniečiai užsieniečius sulaikė ir apie tai pranešė paieškos iniciatoriui. Į punktą atvykus Kauno policijos pareigūnams jiems sulaikytieji ir buvo perduoti.

Lenkijos teisėsaugininkų ieškotą asmenį sulaikė Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai. Vilniaus geležinkelio stotyje traukiniu Minskas – Vilnius atvykusių keleivių tikrinimą vykdę VSAT pareigūnai nustatė, kad 52 metų vilnietis yra turėjęs nemalonumų su Lenkijos teisėsaugininkais. Reikiamas aplinkybes patikslinę pasieniečiai sulaikytąjį tą pačią dieną perdavė Vilniaus policijos pareigūnams.

Kauno oro uoste dirbę pasieniečiai patikrino reisu į Londoną ketinusių skristi asmenų dokumentus. Kontrolės metu paaiškėjo, kad 21 metų lietuvio, nuolat gyvenančio Jungtinėje Karalystėje, paiešką praėjusių metų rugsėjį buvo paskelbęs Vilkaviškio rajono policijos komisariatas. Vyras buvo ieškomas kaip vengiantis administracinės atsakomybės.

Pasieniečiai jam neleido išvykti į užsienį ir apie sulaikymą informavo paieškos iniciatorių. Tą pačią dieną sulaikytasis perduotas į oro uostą atvykusiems Kauno policijos pareigūnams.

Iš viso šiemet pasieniečiai jau sulaikė 34 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ir pažeidimų ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsauga. 2014 m. VSAT pareigūnai sulaikė 670 tokių asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių