Quantcast

Sulaikytas vyras, į Pravieniškes bandęs permesti per 30 telefonų

  • Teksto dydis:

Antradienio naktį patrulinės grupės pareigūnai sulaikė vyrą, bandžiusį į Pravieniškių pataisos namus permesti 33 telefonus ir paketus su alkoholiu.

Apie 2 val. pareigūnai sulaikė pilietį, kuris prisipažino ketinęs į 1-ojo sektoriaus teritoriją permesti itin didelį kiekį draudžiamų daiktų.

Iš sulaikytojo paimta 19 paketų su 0,7 litro alkoholio, 610 gramų mielių, 33 mobiliojo ryšio telefonai, 13 SIM kortelių, taip pat įvairios įrangos skirtos mobiliojo ryšio telefonams, pranešė Kalėjimų departamentas.

Apie 10 val. buvo gautas pranešimas apie draudžiamų daiktų permetimą į 2-o sektoriaus teritoriją, prie 21-o būrio.

Skubiai nuvykę į permetimo vietą, pareigūnai surado 5 paketus, kuriuose rado 8 mobiliojo ryšio telefonus, 3 USB laidus, 1 adapterį ir 1 komplektą laisvų rankų įrangos.

Dieną prieš, 1-o sektoriaus Apsaugos ir priežiūros skyriaus pareigūnai paėmė dar tris paketus su juose buvusiais 3 mobiliojo ryšio telefonais, 3 SIM kortelėmis, 1 litru alkoholio, 5 švirkštais, 17 adatų.

„Rekordinio kiekio draudžiamų daiktų paėmimas ir sėkmingas pažeidėjo sulaikymas yra reikšminga pergalė prieš įstatymų laužytojus. Dirbdami sunkų ir pavojingą darbą, pataisos namų pareigūnai kasdien išaiškina įvairius neteisėtos veikos atvejus, jų profesionalumas ir pasiaukojimas ne tik padeda palaikyti drausmę laisvės atėmimo įstaigoje, bet ir neleidžia įvykti rimtiems teisės aktų pažeidimams“, – pranešime cituojamas laikinasis pataisos įstaigos direktorius Dainius Sušinskas.

Jis tikino, kad principinga kova su tvarkos ir įstatymų pažeidėjais bus tęsiama toliau.

„Ateityje numatome gerinti pareigūnų darbo sąlygas, ugdyti jų gebėjimus ir kompetencijas – taip sieksime efektyvinti pataisos namų veiklą“, – teigė D. Sušinskas.

Pravieniškių pataisos namai-atviroji kolonija pastaruoju metu sulaukė daug dėmesio.

Kalėjimų departamentas atlieka tarnybinį patikrinimą, kur aiškinamasi, ar smurto per vadinamąją „Jūros šventę“ liepos pabaigoje neužkardę Pravieniškių pataisos namų pareigūnai tinkamai atliko savo pareigas.

Pataisos namųv adovybė teigia neturinti galimybių kontroliuoti nuteistųjų elgesio, nes čia dirba per mažai pareigūnų, o nuteistieji gyvena bendrabučio tipo patalpose.

Praėjusią savaitę iš Pravieniškių pataisos namų pirmo sektoriaus, kuriame bausmę atlieka neigiamą įtaką darantys nuteistieji, 20 nuteistųjų jau perkelti į Alytaus pataisos namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

123

123 portretas
Stebuklas. Pagaliau. sulaike ir prekes ir "metika " atrodo kad ten visi darbuotojai ir akli ir kurti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių