Quantcast

Sukrečiantis motinos smurtas prieš vaikus: talžė ir rankomis, ir kojomis

Socialiniuose tinkluose žaibiškai plinta vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas motinos smurtas prieš vaikus. Paaiškėjo, kad šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio smurto sukėlimo, o vaikai iš nesaugios aplinkos paimti ir gyvena globos įstaigoje.

Portalo redakciją pasiekė skaitytojos laiškas ir vaizdo įrašai, kurie nuo ankstaus ryto ėmė plūsti ir įvairiose feisbuko grupėse.

„Viešiname! Pranešta visoms atsakingoms institucijoms!“ – laiške rašo moteris.

Kartu su vaizdo įrašais skaitytoja atsiuntė ir socialinio tinklalapio profilio nuotrauką, kurioje, pasak jos, vaikus mušanti motina.

Vaizdo įraše užfiksuoti du epizodai. Viename jų motina prieina prie lovos ir atklojusi antklodę puola talžyti čia gulėjusią mažametę mergaitę. Ši nuo smūgių net susigūžia. Kitame epizode ta mati moteris jau gyvenamojo namo kieme. Šį kartą jos akiratyje – mažametis berniukas. Ji jį tempia iki namo durų, čia sustabdo, spiria koja, o galiausiai tvoja ranka į veidą. Berniukas apsipila ašaromis ir įbėga į kambarį.

Vienoje socialinio tinklalapio grupėje atsiradę šie vaizdai tuoj pat atkreipia internautų dėmesį, pasipila kritikos lavina taip pasielgusiai motinai.

„Ji ne tik motinos vardo neverta, bet ir moters vardo. Kaip dar tokios išgamos žeme vaikšto? – rėžia Marijonas.

„Kaip jobariams tai „meilutė meilutė“, o tam mažam vaikeliui – budelė! Pragaras vaikui su tokia nesveika, gelbėkit vaiką!“ – žodžių į vatą nevynioja Loreta.

„Ji turi būti nubausta. Kaip galima savo vaiką taip mušti, rankas sukinėti? Juk jos venomis teka tas pats kraujas“, – šokiruotas dar vienas internautas.

„Bet tendencijos tokios, kad moteriškės vaikus ir į konteinerius mėto, ir spardo, ir tranko. O ką vaikų teisės veikia? Čia ji nekalta, nes matosi, kad auklėjimo pas pačią nulis buvo, ji apie vaikų auginimą jokio suvokimo neturi. Ją reiktų įdarbinti, su motina pačia turi dirbti specialistai. Vaikai, žinoma, turi būti atimti, kol motinai bus atstatyta psichika“, – galimas tokio išpuolio priežastis vardija Valdas. 

Negali artintis prie vaikų

Susisiekus su Šiaulių apskrities policijos komisariatu paaiškėjo, kad pranešimą apie smurtą prieš vaikus Pakruojo rajone pareigūnai gavo rugpjūčio 24 dieną. Buvo pranešta, kad motina smurtauja prieš 6-erių metų berniuką. Nuvykus į minėtą vietą išsiaiškinta, kad ta pati 32-ejų metų moteris mušė ir 5-erių metų mergaitę.

Pati mama augo disfunkcinėje, girtaujančioje šeimoje. Pagrindinė smurto priežastis – emocijų nevaldymas.

„Atvykę socialiniai darbuotojai tuoj pat vaikus pasiėmė ir apgyvendino bendruomeniniuose globos namuose. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto prie vaikus ir sužalojimo“, – portalui komentavo Šiaulių apskr. VPK Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Gailutė Smagriūnienė. Pasak jos, vaikai šios moters smurtą kentė nuo gegužės mėnesio.

Smurtaujančiai mamai taikoma kardomoji priemonė – nesiartinti prie vaikų.

Kaip spaudos konferencijoje sakė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktoriaus pavaduotojas, vykdantis direktoriaus funkcijas Janas Maciejevskis, smurto situacija paviešinta kaimynų dėka. Pasak jo, su įraše fiksuota šeima dirba mobili komanda.

„Mama pripažino, kad naudojo smurtą, gailėjosi. Priežastis – jos pačios vaikystė. Pati mama augo disfunkcinėje, girtaujančioje šeimoje. Pagrindinė smurto priežastis – emocijų nevaldymas“, – Eltai sakė J. Maciejevskis.

Jo žiniomis, skriaustų mažamečių tėvas gyvena atskirai, turi kitą šeimą. Užfiksavus smurtą prieš vaikus, buvo iš karto susisiekta su juo, siūlyta paimti vaikus, bet tėvas pripažino, kad neturi galimybių jais pasirūpinti.

Išlaikymo skriaustiems vaikams, kurie gyvena su mama, jų tėvas neteikia.

„Mama su trimis vaikais – berniukais dvynukais ir mergaite – gyvena drauge su sugyventiniu. Jis šiokias tokias pajamas kartas nuo karto gauna, bet gyvena iš pašalpų, nuomojasi būstą“, – Eltai sakė J. Maciejevskis.

Ar bus šeimai grąžinti vaikai, priklausys nuo to, kaip toliau elgsis šeima ir kuo baigsis ikiteisminis tyrimas. 

Liūdna statistika

Per 2,8 mėnesio teismo sprendimu iš šeimų paimta daugiau nei pusė tūkstančio vaikų, kurių gyvybei ar sveikatai buvo iškilusi grėsmė. Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos laikinasis vadovas Janas Maciejevskis teigia, kad Lietuvoje smurto atvejų - labai daug ir viso vaizdo, kas vyksta, dar nematyti.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos duomenimis, nuo liepos iki rugsėjo 20 dienos gauta 3525 pranešimai dėl 4762 galimai skriaudžiamų vaikų. Įvertinus šių vaikų situacijas, 2001 pranešimas nepasitvirtino, 2220 atvejų nustatytas pirmas grėsmės lygis, pradėta dirbti su šeimomis.

Nuo liepos pirmosios iki rugsėjo 20 dienos iš šeimų buvo paimti 551 vaikas, kurio gyvybei arba sveikatai buvo iškilusi grėsmė.

Kaip pabrėžė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos laikinasis vadovas, pagrindinė vaikų paėmimo iš šeimų priežastis - alkoholis.

Darbo dienomis nuo 17 iki 21 val. tėvai gali paskambinti nemokamu numeriu 8 800 900 12 ir su profesionaliu psichologu pasikonsultuoti jiems rūpimais vaikų auklėjimo klausimais. Daugiau informacijos rasite čia: www.tevulinija.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Visa tai -DĖSNINGA feminizmo pasekmė... nes tos FE*** ir šiuo atveju bandys kaltinti vyrus: feminizmą, kaip ir fašizmą, reikia įstatymu UŽDRAUST.

FIFOCapitals@gmail.com

FIFOCapitals@gmail.com  portretas
Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? { FIFOCapitals@gmail.com } Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 1.00%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: FIFOCapitals@gmail.com Please Fill the Application Form Below: - Complete Name: - Loan Amount Needed: - Loan Duration: - Purpose Of Loan: - City / Country: - Telephone: - How Did You Hear About Us: If You Are Interested To Get A Loan Then Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us via email: FIFOCapitals@gmail.com,,,

DĖL SNORO AFEROS

DĖL SNORO AFEROS portretas
D.GRYBĘ - MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių