Quantcast

Su svarmeniu skandinto šuns istorija atvėrė ne vieną opią problemą

  • Teksto dydis:

Žiniasklaidos priemonėse garsiai nuskambėjusioje ir milžiniško internautų bei gyvūnų mylėtojų dėmesio sulaukusioje Prienų rajone rasto šuniuko istorijoje ryškėja vis daugiau detalių.

Portalas jau rašė, kad su 6 kg svarmeniu šuo buvo rastas penktadienį, prie Verknės upės. Šalia kelio šlapią ir išsigandusį gyvūną radusi Audra Petraškienė jį savo namuose laikė porą dienų, pirmadienio pavakarę jis pateko į gyvūnų gerovės ir globos organizaciją „Vyšnių sodas“.

Socialiniame tinkle „Facebook“ organizacijos paskyroje rašoma, kad dėl žiauraus elgesio su gyvūnu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Policijos akiratyje atsidūrė dvi savivaldybės: Prienų rajono, kur šuniukas buvo rastas, ir Trakų rajono, iš kur šuniukas buvo paimtas. Šiuo metu parašyti jau du pareiškimai policijai (vieną parašė gyvūną radusi moteris, kitą – augintinio šeimininkas) su prašymu išaiškinti, koks sadistas taip galėjo pasielgti“, – rašo organizacijos vadovė Monika Mužaitė.

Penktadienį socialinėje erdvėje paviešintas įrašas, netrukus atsidūręs ir žiniasklaidos priemonėse, per savaitgalį atkreipė ne tik mylinčių gyvūnus žmonių dėmesį, bet ir paties šuns Torio šeimininko dėmesį.

Tiesa, pastarajam buvo skirti ne patys švelniausi žodžiai. „Sprendimas atiduoti šunį šeimininkui – labai nevykęs. Jis kaltas!!! Jis jį paleisdavo lakstyti ale per rują!! Neatsakingai prižiūrėjo!! Galėtų kruvinom ašaromis verkti. Bet faktai kalba patys už save", – savo nuomonę dėstė internautė Agnė.

Organizacijos darbuotojai pirmadienį nuvyko su juo pasikalbėti. Anot darbuotojų, pokalbis vyko ilgai, atvirai, buvo vartomos Torio gyvenimo detales atspindinčios nuotraukos. „Jis – Saulius, žmogus ypatingai išgyvenantis dėl savo augintinio, kaltinantis save, kad laiku nekastravo, kad šuniukas išbėgo, greičiausiai pas rujojančią kalytę gyvenvietėje. Taip, kaltas, kad nekastravo, kaltas, kad nečipavo, kaltas, kad nesužiūrėjo savo 5 metų augintinio. Tačiau skaudžių žodžių, kaltinimų ir pykčio lavina, užgriuvusi neįgalų žmogų, mūsų nuomone, yra ne visiškai pelnyta ar adekvati“, – M. Mužaitė atkreipia dėmesį, kad įvykio detales aiškinsis tyrėjai, o žmonių ji prašo rimties ir šiek tiek žmogiškumo.

Kad tyrimas vyktų intensyviai ir atsakingai, kad kaltininkas gautų pačią griežčiausią bausmę, prašome visų būti žmonėmis, o mes visiems pažadame, kad aktyviai bendradarbiausime su policija, keisimės informacija ir apginsime šuniuko teises.

„Nepulkime žmogaus, kol jo kaltė dar neįrodyta, nebūkime tokie žvėrys, kaip šuniuką norėjęs nužudyti žvėris, – jautriai dėsto vadovė. – Ar bandymas nužudyti šuniuką yra žiauraus kaimyno kerštas, prie kurio nesterilizuotos kalytės lindo Toris, taip pat paliekama spręsti ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams. Gali būti, kad tam tikros detalės šioje istorijoje yra ne atsitiktinės. Svarmuo, prikabintas prie šuniuko kaklo, – tam tikros mašinos, kurių remontu užsiima tik vienas žmogus iš gyvenvietės... Šios detalės ir turima informacija bus pateikta policijai kartu su šuniuko kraujo tyrimų rezultatais, veterinarų išvadomis apie bendrą šuniuko sveikatos ir psichologinę būklę, pareiškimu ištirti įvykį ir organizacijos prašymu supažindinti su bylos medžiaga“, – aiškina organizacijos vadovė. Jos teigimu, tiek gyvūną radusi moteris, tiek jo šeimininkas, tiek ir policijos pareigūnai sutiko, kad vykstant tyrimui ir norint užtikrinti gyvūno saugumą, šunį laikinai globos „Vyšnių sodas“.

Vyšnių sodo“ paskyros socialiniame tinkle Facebook nuotr.

Vadovė tikino, kad  užgriuvęs dėmesys, įvairiausi komentarai, siūlymai, kaltinimai ir reikalavimai su byla susijusius asmenis įstūmė į aklavietę.  „Kad tyrimas vyktų intensyviai ir atsakingai, kad kaltininkas gautų pačią griežčiausią bausmę, prašome visų būti žmonėmis, o mes visiems pažadame, kad aktyviai bendradarbiausime su policija, keisimės informacija ir apginsime šuniuko teises“, – moteris pažadėjo nuolat dalintis naujausiomis žiniomis apie Torio istoriją.

Šiandien Toriui bus atliekami kraujo tyrimai, jeigu jie bus geri, bus atlikta kastracija ir įvedama mikroschema.

Primename, kad žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas, kai dėl to gyvūnams gresia žūtis ar suluošinimas, užtraukia baudą nuo 300 iki 1750 Eur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jau geriau svarstis po kaklu ir nuskandinti, nei iškastruoti. Išsikastruokite gal pirma save, gailestingosios šunmylės...

...

... portretas
Dabartiniai 'MeToo' tokie patys svarmenys vyrams po kaklu... ir kas gali paneigt kad tai ne gėjų intrigos.

U

U portretas
Tas kas prikabino si svarmeni suniukui,kentet turi tokia baime ,toki skausma,ir gala turi toreti toki savo gyvenime ,koki linkejo suniukui.linkiu is visos sirdies,kad kentetu kanciose ir prisibaiktu ,kaip suniukui buvo numatyta gyvenimo pabaiga.linkiu ir noriu ir tikiu gyvenimas taip nubaus ta zmogu.gyvunais turi pasirupinti,ginti ir myleti zmogus nes jis bejehis jis priklausomas nuo musu ,o zmogud ziaurus ,kuris gali apsiginti .slykstynes tie zmones.isgamos
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių