Quantcast

Su narkotikais jauna čigonė įkliuvo nebe pirmą kartą

  • Teksto dydis:

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai (toliau – ONTS), atlikdami ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti sulaikė du Alytaus apskrities gyventojus.

Balandžio 12 d. pareigūnai kratą atliko Druskininkuose gyvenančio 31-erių metų vyro bute. Pas įtariamąjį buvo rasta ir paimta gana platus asortimentas įtartinų medžiagų: apie 100 g augalinės kilmės medžiagos, turinčios būdingų kanapėms požymių, apie 20 g hašišo bei panašus kiekis neaiškios kilmės ir sudėties miltelių.

Tikslų rastų medžiagų kiekį ir sudėtį nustatys ekspertai, tačiau Alytaus policijos pareigūnai neabejoja, kad tai narkotinės ar psichotropinės medžiagos. Didelę patirtį, narkotikų "taškų medžioklėje" turintys organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos pareigūnai įtaria, kad degtukų dėžutėse, nedideliais kiekiais, buvo supakuota "žolė".

Druskininkietis panašia nusikalstama veikla užsiima jau senokai – prieš 5 metus Druskininkų teismo buvo nuteistas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis bei dokumentų klastojimą. Dar anksčiau jam buvo pritaikytas Lietuvos Respublikos Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas.

Įtariamasis apklaustas, jam pareikšti įtarimai, paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Įkliuvo daugiavaikė mama

Po aštuonių mėnesių pertraukos, balandžio 13 d., ONTS pareigūnai apsilankė 28-erių metų romų tautybės moters namuose. Į pagalbą pasitelkus kinologą su tarnybiniu šunimi Koksu rasta daugiau kaip 68 folijos paketėliai, įtariama, heroino. Rastas narkotinių medžiagų kiekis ir supakavimo būdas leidžia daryti išvadas, kad šios medžiagos buvo skirtos pardavimui, todėl alytiškei pareikšti įtarimai dėl narkotikų platinimo.

Šiai jaunai romų tautybės moteriai tai jau ne pirmas kartas, kai įkliūna policijos pareigūnams dėl neteisėto disponavimo narkotikais ir jų platinimo. 2016 m. rugpjūčio mėnesį ji buvo sulaikyta už tai, kad Alytuje, savo namuose platino heroiną. Tąkart trijų mažamečių vaikų motina neslėpė, kad narkotikais prekiauja, norėdama uždirbti pragyvenimui. Už šią nusikalstamą veiką 2017 m. sausio mėnesį Alytaus rajono apylinkės teismo moteris nuteista 1 m. 4 mėn. laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant 1 m. 6 mėn.

Policijai įkliuvus antrą kartą, Alytaus rajono apylinkės teismas, prašant prokurorams, kvaišalų platintoją leido suimti dviems mėnesiams.

Trijų mažamečių įtariamosios vaikų likimu teko pasirūpinti Alytaus miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojams.

Aplinkiniai gyventojai džiaugiasi, kad kvaišalų "taškas" likviduotas ir tikisi, kad galės gyventi ramiai, nes nuolatiniai vizitai pas narkotikų prekeivę trikdė ramų alytiškių gyvenimą.

Ikiteisminius tyrimus kuruoja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių