Quantcast

Korupcija „Raseinių vandenyse“: sulaikyti įmonės direktorius, buvęs parlamentaras

  • Teksto dydis:

Ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos bendrovėje „Raseinių vandenys“ atliekanti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį pranešė sulaikiusi penkis asmenis, tarp jų – bendrovės direktorius, buvęs parlamentaras ir Vilniuje dirbantis advokatas.

Dėl galimo kyšininkavimo ir svetimo turto iššvaistymo sulaikytas „Raseinių vandenų“ direktorius Stanislovas Bartkus, o įtariant padėjimu iššvaistyti turtą sulaikytas direktoriaus pavaduotojas strateginiam planavimui, buvęs parlamentaras Gintautas Mikolaitis.

Dėl galimo kyšininkavimo sulaikytas nuotėkų tvarkymo inžinierius Povilas Vežbavičius.

STT įtaria, kad bendrovės direktorius ir nuotėkų tvarkymo inžinierius iš vienos privačios įmonės atstovo priėmė kyšius už tai, kad minėtai įmonei būtų sudarytos palankios sąlygos laimėti „Raseinių vandenų“ viešąjį pirkimą.

Dėl galimo papirkimo sulaikytas ir kyšį davęs privačios įmonės atstovas.

Be to, STT pareigūnai aiškinasi aplinkybes dėl galimai iššvaistyto „Raseinių vandenų“ turto.

Įtariama, kad bendrovės lėšomis buvo apmokėtos direktoriaus pavaduotojo asmeninės išlaidos teisinėms paslaugoms.

Antradienį dėl galimo padėjimo iššvaistyti svetimą turtą taip pat sulaikytas Vilniuje praktikuojantis advokatas Tadas Elzbergas.

Sulaikytų ir įtariamų asmenų namuose ir darbo vietose atliktos kratos.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

„Raseinių vandenų“ steigėja yra Raseinių rajono savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ricardas Caras

Ricardas Caras portretas
Sitie artistai dirba pagal konkurentu uzsakymus jie turi savo prokurorus teisejus ant kablio deja ir advokatus tai kad uzdaryti ty suimti ZMOGU tai kaip du pirstai asfalta pats tai patyriau jeigu pasiulytu advokata tai jau geriau imti budinti arba geraipazystama nes ka zinojo mano advokatas tai zinojo ir mano minimi ARTISTAI O TAI BUVOMANO klaida tikiuosi kad mano komentarai kazkam pades bent patarimu

Ricardas Caras

Ricardas Caras portretas
Turejau reikalu su tais artistais 2 paros Kauno KPZ vis mete is kameros i kita kamera keite kamerine agentura nepavyko manes oziam prakalbiti tada paleido o po savaites apygardos teismo nutarimu vel sulaike bet patalpino i Alytaus KPZ tipo toliau nuo Kauno ir vel ta pati istorija tik su oziu kameriniu agentu kuriam buvo paruosta super legenda irgi neisdege nes as nieko nezinojau arba nenorejau zinoti tada etapu kartu su oziu i Lukiskes o po dveju savaiciu teismo sprendimu buvau paleistas veliau nuteistas lygtinai patarimas KPZ draugu arba uzjaucianciu nera

Anonimas

Anonimas portretas
sulaikytas ....DDDDDDDDDDD arba sodinkit arba NEJUOKINKIT !!!!!!!!!!!!!!! suima del vazdo !!!! palaiko ale DIRBA !!!! paleidzia ............
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių