Quantcast

Šnipinėjimu Rusijai įtariamo A. Paleckio į laisvę dar nepaleidžia

Galimo šnipinėjimo Rusijai byloje įtariamam buvusiam Socialistinio liaudies fronto lyderiui Algirdui Paleckiui balandžio mėnesį suėmimas pratęstas dar trims mėnesiams, antradienį informavo Generalinė prokuratūra.

Prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė BNS sakė kol kas daugiau duomenų – nei tikslios kardomosios priemonės pratęsimo datos, nei teismo, kuris ją pratęsė – pateikti negalinti, nes tai gali pakenkti ikiteisminiam tyrimui.

„Jokie kiti prašomi pateikti duomenys, įvertinus šios bylos ypatumus, šiuo metu negali būti pateikti vadovaujantis ikiteisminio tyrimo interesais“, – teigiama BNS perduotame prokuratūros komentare.

Apie tai, kad A. Paleckis sulaikytas ir jam bei neįvardijamam „tinklui asmenų“ pareikšti įtarimai dėl galimo šnipinėjimo Rusijai, teisėsauga pranešė pernai gruodį.

Tuo metu surengtoje spaudos konferencijoje policijos generalinis komisaras Linas Pernavas patvirtino, kad A. Paleckis nelaisvėje laikomas jau nuo spalio.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis tąkart teigė, kad įtariamas šnipinėjimas vyko seniau nei prieš metus, o tai rodo, kad „veikla tęsėsi ilgą laiką, buvo kryptinga, sąmoninga“.

Pasak E. Pašilio, Rusijos žvalgybos organizacijai įtariami šnipinėję asmenys yra „vienaip ar kitaip susiję su politinėmis (neparlamentinėmis – BNS) partijomis“, jie buvo nusitaikę į „visuomenei pačias jautriausias vietas vietas, tarp kurių yra ir 1991 metų sausio 13-osios byla“.

BNS primena, kad Rusijos teisėsauga pernai liepą paskelbė iškėlusi bylas Lietuvos teisėjams ir prokurorams, nagrinėjantiems Sausio 13-osios bylą.

Valstybės saugumo departamento direktorius Darius Jauniškis sakė, kad buvo siekiama daryti įtaką Lietuvos politiniams procesams.

2008 metais įsteigtas Socialistinis liaudies frontas bei jo buvęs vadovas A.Paleckis ne kartą minėti viešose žvalgybos ataskaitose dėl grėsmių nacionaliniam saugumui.

Žvalgyba yra vadinusi Socialistinį liaudies frontą Rusijai palankia politine partija, rašiusi apie partijos atstovų dalyvavimą prieš JAV ir NATO nukreiptose prorusiškose propagandinėse akcijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TvartelioZinios

TvartelioZinios portretas
Mes tikrai statysime paminkla politiniam kankiniui ir disidentui Gerb Algirdui Paleckiui

TvartelioZinios

TvartelioZinios portretas
Isduoti tokius daunus lervas ir padugnes kai tu yra pats garbingiausias veiksmas pasaulyje

...

... portretas
Yra Magnickio sąrašas; ar galim paneigt kad atsiras ir Paleckio sąrašas...
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių