Quantcast

Smurtautojo nesulaikiusi pareigūnė stos prieš teismą

  • Teksto dydis:

Teismui perduota byla, kurioje 38-erių metų Biržų rajono policijos komisariato tyrėja L. Z. kaltinama dėl nusikalstamo nerūpestingumo netinkamai atlikusi tarnybines pareigas.

Kaip pirmadienį pranešė prokuratūra, įtariama, kad į iškvietimą atvykusi pareigūnė nesulaikė girto smurtaujančio vyro, o šis policiją kvietusiai sugyventinei atkeršijo ugnimi.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro Roberto Diksos, dėl teisiamosios L. Z., kaip manoma, netinkamai atliktų tarnybinių pareigų žalos patyrė ne tik policijos pagalbos ieškojusi moteris, tačiau ir valstybė, policija.

„Mano nuomone, dėl tyrėjos veiksmų ne tik nukentėjo moters turtas, bet ir geras policijos pareigūnų vardas. Nesulaikius neblaivaus smurtautojo, jam atsirado galimybė daryti naują nusikalstamą veiką – sunaikinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu ir tuo pačiu buvo suduotas smūgis visuomenės pasitikėjimui policija“, – sakė prokuroras.

Tyrimo duomenimis, šiemet vasarį budėjusi L. Z. su kolege buvo iškviestos į daugiabutį Biržuose. Ten gyvenanti jauna moteris paskambinusi policijai pranešė, kad buvęs sugyventinis ją išvakarėse sumušė, o dabar atėjęs neblaivus grasina atimti mažametį vaiką.

Nuvykusios pareigūnės nurodytame bute rado tik neblaivų vyrą, laikantį ant kelių vaiką. Jo buvusi sugyventinė, mažamečio motina, išsigandusi slėpėsi pas kaimynus ir grįžo tik policininkių pakviesta.

Vėliau nukentėjusioji artimiesiems ir pareigūnams pasakojo, kad viena iš atvykusių policininkių, L. Z., akivaizdžiai palaikė smurtautojo pusę. Nors moteris jai papasakojo, kad išvakarėse sugyventinis prieš ją smurtavo ir parodė mėlynes, pareigūnė į tai nereagavo, teigė, kad vakar ir reikėjo kviesti policiją. Palaukusios, kol vyras iš sugyventinės namų pasišalins, policininkės išvyko, pasiūliusios užsirakinti duris ir jo neįsileisti.

Kartu su L. Z. minėtą dieną dirbusi patrulė ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams teigė, kad kolegės elgesys jai buvo nepriimtinas, tačiau jai prieštarauti nedrįso, kadangi L. Z. buvo ekipažo vyresnioji, turinti daugiau patirties. Grįžusios į policijos komisariatą, policininkės dokumentuose pažymėjo, kad informacija dėl smurto artimoje aplinkoje nepasitvirtino.

Praėjus maždaug porai valandų po policijos ekipažo išvykimo, užsiliepsnojo pareigūnų pagalbos prašiusios biržietės sandėliukas, esantis namo kieme. Jį padegė buvęs sugyventinis. Pasak prokuratūros, gaisro pasekmės galėjo būti tragiškos, jei ne kaimynų pastabumas – šie laiku pastebėjo iš sandėliuko rūkstančius dūmus ir liepsnas nuslopino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Tai kad, mentai o ypac bobos kazkokios apsiniaukusios.Trinasi per dienas ir pensijos laukia.Dzin jiem tas darbas ir zmones.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių