Quantcast

Skandalingai pagarsėjęs Elektrėnų policininkas S. Gulbinas pasitraukė iš tarnybos

Šių metų kovą Vilniaus miesto apylinkės teismo kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo pripažintas Elektrėnų komisariato policijos pareigūnas Sigitas Gulbinas pasitraukė iš tarnybos.

„S. Gulbinas atleistas iš policijos, jam pačia prašant. Pareigūnas iš darbo atleistas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko įsakymu praėjusią savaitę, penktadienį“, – LRT.lt patvirtino Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

R. Matonio teigimu, S. Gulbinas priežasčių, kodėl nutarė pats palikti tarnybą, nenurodė. Su iš pareigų savo noru pasitraukusiu policininku LRT.lt susisiekti nepavyko.

Pastaruoju metu S. Gulbinas dirbo Elektrėnų policijos komisariate, tačiau dėl teisminių procesų nuo pareigų buvo nušalintas trims mėnesiams. Iš viso įvairiose pareigose policijos sistemoje jis išdirbo 19 metų.

S. Gulbinas prieš dvejus metus sulaukė kaltinimų iš būrio jaunuolių, kurie tikino, kad pareigūnas, atvykęs į iškvietimą dėl triukšmo bute (Elektrėnuose), smurtavo prieš juos, naudojo pipirines dujas ir elektros impulsinį prietaisą „Taser“.

Kaip skelbė žiniasklaida, bylos duomenimis, S. Gulbinas, išvažiuodamas iš įvykio vietos, be jokios priežasties dujomis nupurškė gatve grįžtantį jaunuolį, o šiam paskambinus į Bendrąjį pagalbos centrą, į pranešimą sureagavo tas pats S. Gulbinas, kuris esą toliau tęsė smurtą ir dar išrašė baudą už triukšmą.

Pareigūnas jam mestus kaltinimus katerogiškai neigė, tačiau šių metų kovą Vilniaus apylinkės teismas priėmė jaunuoliams palankų sprendimą ir S. Gulbiną pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo.   

S. Gulbinui skirta 1 metų ir 6 mėn. laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant 2 metams. Jis įpareigotas būti namuose nuo 22 iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu. Jis taip pat turės sumokėti 70 MGL (2660 Eur) dydžio baudą, 6 mėnesius lankyti elgesio pataisos programą. Tąkart S. Gulbinui 3 metus uždrausta dirbti valstybės tarnyboje. Dviem nukentėjusiesiems S. Gulbinas turės atlyginti ir 1000 eurų neturtinę žalą.

Tiesa, šį teismo sprendimą S. Gulbinas apskundė Vilniaus apygardos teismui, kuris sprendimą turėtų priimti šių metų birželio mėnesį.

Elektrėnų policijos komisariate pastaruoju metu dirbęs S. Gulbinas savo poelgiais buvo išgarsėjęs ir anksčiau. 2015 m. jis vijosi nuo policijos sprunkantį motociklo vairuotoją, o šiam miško keliuke paslydus ir nuvirtus, pareigūnas nespėjo sustabdyti automobilio ir užvažiavo ant vaikino. Motociklo vairuotojas kone pusvalandį gulėjo prispaustas po tarnybiniu S. Gulbino automobiliu. Tuomet, atlikus tarnybinį patikrinimą, buvo nustatyta, kad jokio pažeidimo pareigūnas nepadarė ir elgėsi teisėtai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zemaic

Zemaic portretas
O dabar gulbelei be uniformos ragas greit pakirps sparnus gaudysi bankes viena po kitos mandras su uniforma o taip lochelis paprastas prasileisi uz tai dabar jobanas mente

Realistas

Realistas portretas
Matomai tame buryje triuksmadariu buvo kokio nors auksto veikejo sunelis,tai tevai pasistenge prikurpti byla.Giliau pasikapscius tarp tu jaunuoliu atsirastu ne vienas jau turejas reikalu su teisesauga.O kaip kitaip galima sutramdyti visagalius naminius gaidelius,gal paskaityti paskaita ar parodyti gero elgesio filma,arba pirsteliu pagrumoti.....Dabar lauksim kada kas nors is tos pacios kompanijos,ka nors suzalos arba uzmus,tada tie patys ponai bedavos kaip cia taip atsitiko,tokie pavyzdingi buvo.Valio musu demokratija tik isrinktiesiem.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių