Quantcast

Siuvimo įmonės vadovai įtariami pasisavinę trečdalį milijono litų

  • Teksto dydis:

Visagine registruotos siuvimo bendrovės du buvę vadovai įtariami pasisavinę daugiau nei 340 tūkst. litų bei apgaulingai tvarkę apskaitą ir melagingai teikę duomenis Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Pasak Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pranešimo, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas bendradarbiaujant su Valstybine mokesčių inspekcija ir gavus duomenų, kad prieš penkerius metus Visagine registruotos bendrovės, turinčios siuvyklas Vilniuje ir Alytuje, vienintelis akcininkas, formaliai einantis direktoriaus pareigas, tariamai įnešė 100 tūkst. kitų akcininko įnašą bendrovės apyvartinėms lėšoms padidinti. Tačiau įgaliojimą veikti bendrovės vardu turintis akcininko ir direktoriaus tėvas V.K., būdamas faktiniu bendrovės vadovu, apskaitoje šio įnašo neįregistravo.

Po metų siuvimo bendrovės naujuoju akcininku ir direktoriumi tapo vilnietis R.Č. ir kartu su V.K. iš siuvimo bendrovės sąskaitos paėmė 156 tūkst. litų ir iš jų 100 tūkst. litų sumai užpildė kasos išlaidų orderį, įrašydamas, kad 100 tūkst. litų sugrąžinami buvusiam akcininkui už anksčiau neva padidintas apyvartines lėšas, taip padėdamas V.K. pasisavinti pinigus.

FNTT teigimu, dar didesnė pinigų suma buvo pasisavinta, bendrovės buhalterijoje neapskaičius lėšų, gautų už pasiūtas sukneles ir kareiviškas kelnes, ir parodžius daug didesnės nei faktiškai turėtos išlaidas už atliktus statybos darbus.

Daugiau nei 127 tūkst. litų buvo pasisavinta, kai su bendrove, pasiuvusia 1 tūkst. 283 sukneles ir per 10 tūkst. kareiviškų kelnių. Už suteiktas paslaugas buvo atsiskaityta grynaisiais pinigais, kurių tuometinis faktinis bendrovės direktorius V.K. neapskaitė buhalterijoje ir pasisavino. Tyrimo metu tyrėjai taip pat nustatė, kad siuvimo bendrovės vadovai pasisavino beveik 117 tūkst. litų už atliktus statybų-remonto darbus. Išaiškinta, kad visus remonto darbus atliko verslo liudijimą turintys 2 darbuotojai, o jiems realiai buvo sumokėta ne 117 tūkst. litų, o keturis kartus mažesnė suma – tik 25 tūkst. litų.

Per visą laikotarpį siuvyklos vadovai bendrai pasisavino daugiau nei 340 tūkst. litų, apgaulingai tvarkė bendrovės apskaitą, o teikiamose deklaracijose įrašydavo neteisingus duomenis apie bendrovės pajamas ir juos pateikdavo mokesčių administratoriui. Paskaičiuota, kad bendrovė nedeklaravo ir nesumokėjo daugiau nei 360 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčio.

Baigta baudžiamoji byla dėl siuvimo verslu užsiimančių verslininkų perduota Vilniaus apygardos teismui. Jiems gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų.


Šiame straipsnyje: FNTTpasisavinopinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių