Quantcast

S. Skvernelis: eurų klastotės pagamintos ne Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Lietuvoje įvedus eurą, rinkoje jau rasta apie 20 padirbtų euro banknotų, sako vidaus reikalų ministras. Pasak Sauliaus Skvernelio, įtariamų klastočių yra kur kas daugiau, bet jos pagamintos ne Lietuvoje.

Lietuvoje įvedus eurą, rinkoje jau rasta apie 20 padirbtų euro banknotų, sako vidaus reikalų ministras. Pasak Sauliaus Skvernelio, įtariamų klastočių yra kur kas daugiau, bet jos pagamintos ne Lietuvoje.

„Iš išimtų banknotų apie 20 atvejų yra klastotės. Visa kita galimai suklastota. (...) Neturime duomenų, kad Lietuvoje būtų platinami šalyje pagaminti eurai“, - antradienį spaudos konferencijoje sakė vidaus reikalų ministras.

Anot jo, per 20 sausio dienų iš apyvartos išimti 264 euro banknotai, iš jų 20 - tikrai padirbti. Šiuo metu vyksta 127 ikiteisminiai tyrimai.

Pasak S.Skvernelio, bendra padirbtų euro banknotų vertė viršija 10 tūkst. eurų, juos bandoma realizuoti prekybos centruose bei kioskuose, daugiausia Vilniuje, Kaune ir Alytuje.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla kalbėjo, jog policija bando išsiaiškinti visus eurų padirbimo atvejus ir šiuo metu jau yra pateikusi įtarimus 7 asmenims, kai kurie jų sulaikyti.

„Mus domina viskas, ypač, kas stovi už viso to ir kokiais keliais banknotai papuola į Lietuvą, - spaustuvės, platinimo schemos Lietuvoje“, - kalbėjo R.Požėla.

Jo teigimu, labiausiai padirbinėjama kupiūra - 50 eurų banknotas.

Lietuvos bankų asociacijos vadovas Stasys Kropas tvirtino, jog bankai, kelis kartus tikrindami grynuosius pinigus, gali rasti padirbtus banknotus.

„Bankinė sistema yra tas filtras, kur kelis kartus tikrinama pinigų kokybė ir bankomatuose esantys pinigai yra kokybiški“, - teigė S.Kropas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
jau 2004m , vokiečių kriminalinė tarnyba pranešė , kad daugiausia padirbtų banknotų buvo pagaminta lietuvoje ,buvo likviduota ir nuteista 14 asmenų .2005mbuvo išaiškinta dar viena grupuotė ,kurioje buvo profesionaliai padirbinėjami 50 eurų nominalo banknotų ______profesionalai jau grįžo iš nelaisvės ,ką gali žinoti ,,,,,,sėkmės , įmūryti akmenyje ,,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių