Quantcast

Rusijos teismas: R. Zamolskis kalės metais trumpiau

  • Teksto dydis:

Rusijos Jekaterinburgo teismas truputį sušvelnino Lietuvos piliečiui Romui Zamolskiui anksčiau skirtą nuosprendį – vietoj skirtų 16 metų nelaisvės, jam reikės kalėti 15 metų.

Apeliacinės instancijos teismas trečiadienį paskelbė, kad R. Zamolskiui ir jo bendrininkui Valerijui Povarovui laisvės atėmimas sutrumpintas metais, nes suėjo senatis dėl vieno iš nusikaltimų epizodų, pranešė Rusijos naujienų agentūra RIA-Novosti.

Lietuvoje dėl žiaurių nusikaltimų ieškomas R. Zamolskis su V. Povarovu ir Michailu Kloku Rusijoje nuteisti už nelegalų ginklo laikymą, vagystes, plėšimus, kėsinimąsi nužudyti.

Trijulė nuteista už nusikaltimus, padarytus Sverdlovsko srityje 2003–2006 metais.

Bylos duomenimis, R. Zamolskis, V. Povaronas ir M. Klokas 2004 metais Jekaterinburge planavo nužudyti vietos verslininką, susprogdindami granatą jo miegamajame. Per sprogimą verslininkas su žmona buvo sužeisti.

2006 metais vienas iš nuteistųjų panaudodamas suklastotus dokumentus siekė tapti vienos bendrovės dalininku, kad galėtų valdyti jos turtą. Tačiau mokesčių inspektoriui užkliuvo netikri dokumentai ir jis kreipėsi į teisėsaugą.

Atliekant tyrimą nustatyta ir daugiau nusikalstamos veikos epizodų, susijusių su neteisėtų ginklų laikymu, plėšimais, brangaus automobilio BMW X5 vagyste.

Dalis nusikaltimų įvykdyti drauge su nusikalstama grupuote, kurią iš viso sudarė aštuoni asmenys.

Vienas ieškomiausių Lietuvos nusikaltėlių R. Zamolskis Rusijoje sulaikytas 2014 metais. Lietuvos policija jį gaudė daugiau nei dešimtmetį.

R. Zamolskis ir jo bendras Virginijus Savickis įtariami nužudę tris žmones Kaune ir pasikėsinę į policijos pareigūnus Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje. Taip pat manoma, kad šie nusikaltėliai Vilniuje. prie parduotuvės „Maxima bazė“. sužeidė Lietuvos žemės ūkio inkasatorių ir pagrobė apie 70 tūkst. litų.

V. Savickis nukautas 2001 metais per įkaitų dramą Panevėžyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių