Quantcast

Rusijos piliečiams iš kontrabandos pasipelnyti nepavyko

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Kauno teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė 6703 pakelius (134 060 vnt.) neteisėtai gabentų įvairių rūšių rūkalų už daugiau kaip 14,6 tūkst. eurų.

Savaitgalį Kauno teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė 6703 pakelius (134 060 vnt.) neteisėtai gabentų įvairių rūšių rūkalų už daugiau kaip 14,6 tūkst. eurų.

Nemažas kontrabandinių cigarečių kiekis buvo sulaikytas penktadienio, sausio 23-osios, vakarą Kybartų kelio poste, kai posto ir mobiliosios grupės pareigūnai pagal Muitinės kriminalinės tarnybos informaciją patikrino Rusijos piliečio Z. A. vairuojamą lengvąjį automobilį „Audi“. Iš Kaliningrado srities į Lietuvą vykstantis pilietis, tikėdamasis greit palikti postą, muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo, kad deklaruojamų prekių negabena.

Tačiau detalų muitinį tikrinimą atlikę muitinės pareigūnai, pasitelkę į pagalbą ir mobiliąją rentgeno kontrolės sistemą, automobilyje „Audi“ aptiko įrengtas slėptuves, pilnas kontrabandinių cigarečių. Automobilio durelių ertmėse, dvigubame dugne, bagažinėje, vietoj degalų bako ir perdirbtame dujų balione įrengtose slėptuvėse buvo rasti paslėpti 4200 pakelių (84 tūkst. vnt.) cigarečių „Golden Gate“ be banderolių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau kaip 9 tūkst. eurų.

Sekmadienio, sausio 25 d., rytą Rusijos pilietis A. K., vykdamas keleiviniu traukiniu Maskva−Kaliningradas, neteisėtai gabeno taip pat nemažą kiekį nedeklaruotų cigarečių.

Kybartų geležinkelio poste muitinės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai, patikrinę A. K. asmeninį bagažą, kelioniniuose krepšiuose rado nedeklaruotų trijų rūšių cigarečių – „Alliance“, „Premier“ ir „NZ“ su baltarusiškomis banderolėmis. Iš viso pareigūnai sulaikė 877 pakelius (17540 vnt.) cigarečių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau kaip 1,6 tūkst. eurų.

Kaimyninės šalies piliečiams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai. Už kontrabandos būdu gabentas cigaretes jiems gresia piniginės baudos, taip pat tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių