Quantcast

Rusijoje sulaikytas buvęs „Snoro“ vadovas V. Antonovas

  • Teksto dydis:

Sankt Peterburgo Vyborgo rajono teismas patenkino Rusijos tyrėjų prašymą suimti anksčiau šią savaitę sulaikytą bankrutavusio Lietuvos „Snoro“ banko pagrindinį akcininką Vladimirą Antonovą, kuriam pateikti kaltinimai sukčiavimu itin stambiu mastu – jis įtariamas iš banko „Sovetskij“ pasisavinęs 150 mln. rublių (2 mln. eurų).

Kaltinimus neigiantis V. Antonovas suimtas vienam mėnesiui ir aštuonioms paroms.

Buvusio bankininko advokatai prašė teismo skirti gerokai lengvesnę kardomąją priemonę - namų areštą arba 10 mln. rublių (140 tūkst. eurų) užstatą.

Agentūros „Interfax“ žiniomis, pareigūnai teismą tikino, jog suėmimas būtinas, nes V. Antonovas gali nuo tyrimo slapstytis ar spausti liudytojus.

Baudžiamoji byla V. Antonovui iškelta dėl įtarimo sukčiaujant iš banko „Sovetskij“ pasisavinus 150 mln. rublių (2 mln. eurų). Nusikaltimą įvykdė grupė iš anksto susitarusių asmenų. Tyrėjai agentūrai „Interfax“ teigė, jog už tokio pobūdžio nusikaltimus gresia laisvės atėmimas daugiau nei trejiems metams.

Tuo metu „Snoro“ bylą tirianti Lietuvos teisėsauga V. Antonovui kartu su buvusiu „Snoro“ vadovu Raimondu Baranausku yra pareiškusi įtariamus piktnaudžiavimu, turto pasisavinimu ir iššvaistymu, nusikalstamu bankrotu, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu, dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu.

Didžiosios Britanijos teismai 2015 metais buvo nusprendę tuo metu Londone gyvenusius V. Antonovą ir R. Baranauską išduoti Lietuvai, tačiau pastarieji iš šios valstybės pabėgo į Rusiją.

Pastaraisiais metais V. Antonovas nesėkmingai bandė per Rusijos teismus iš „Snorą“ nacionalizavusios Lietuvos vyriausybės prisiteisti daugiau kaip 0,5 mlrd. eurų.

Praėjusio mėnesio pabaigoje skelbta, jog Lietuvos prokurorai, rengdamiesi už akių teisti Rusijoje besislapstančius V. Antonovą ir R. Baranauską, informavo Rusijos generalinę prokuratūrą apie šiems asmenims pareikštus įtarimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Pasižiūrėkim kaip ES SESĖS žiūri į LIETUVĄ . vengrija paleido''alfa'' vadą , didžioji britanija taip pasistengė , kad sukčiai pasislėptų , ŠTAI KAIP MUS GERBIA es . šalys , šalis rašau mažosiomis raidėmis , nes gerbti jų negaliu .

airen

airen portretas
Varge tu mano na jau cia tai cirkas kas netingi ir prieina prie pinigu tas vagia , ir ko jie skiriasi nuo paprasto zmogelio tik gobsumu atimk is jo tuos pinigelius bus paprastas mirtingasis ir ka jisai galvoja kad gyvens amzinai kuo daugiau turto tuo baime didesne nesigviesk svetimo ir ramiai gyvensi

...

... portretas
Sukčius ir Rusijoje sukčius.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių