Quantcast

Rūkalų prigrūstą mašiną aptiko iš sraigtasparnio

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajono miške netoli sienos su Baltarusija pasienio sraigtasparnio pilotai aptiko automobilį „Subaru Forester“. Jame buvo 11 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų, kurių vertė viršija 29 tūkst. eurų.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės pareigūnai ties Šalčininkų rajono Padvarionių kaimu užfiksavo dideliu greičiu lekianti lengvąjį automobilį. Pasieniečiai puolė jį vytis. Į pagalbą iš oro žvalgyti miškingą vietovę buvo iškviestas pasieniečių sraigtasparnis ir kolegos iš Kriminalinės žvalgybos skyriaus.

Maždaug už 3 km nuo valstybės sienos, miške, sraigtasparnio įgula aptiko automobilį „Subaru Forester“. Į šią vietą jie nukreipė kolegas, dirbusius ant žemės. Automobilio salone VSAT pareigūnai surado 11 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slim“ ir „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Žmonių čia nebuvo.

Pasieniečiai organizavo vietovės patikrinimą, tačiau daugiau daiktų ar asmenų neaptiko. Cigarečių krovinys, kurio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra daugiau kaip 29 tūkst. eurų, saugomas Varėnos rinktinėje. „Subaru Forester“ atgabentas į Purvėnų užkardą. Vyksta tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių