Quantcast

Ramzį nušovusiam A. Komskiui teisėjos nušalinti nepavyko

  • Teksto dydis:

Arvydui Komskiui, kuris kaltinamas per medžioklę nušovęs pasieniečių tarnybinį šunį Ramzį, nepavyko nušalinti jo bylą nagrinėjančios teisėjos bei viso Tauragės rajono apylinkės teismo.

Teisme kaltinamasis ir jo gynėja pareiškė nušalinimą baudžiamąją bylą nagrinėjančiai teisėjai Elenai Bartulienei bei visam Tauragės rajono apylinkės teismui, motyvuodami tuo, jog teisėja visą nagrinėjimo laikotarpį buvo šališka – ji nenušalino prokuroro, sąmoningai, nesant tam teisėto pagrindo siekia pasunkinti A. Komskio atsakomybę.

Kaltinamojo manymu, teisėja neinformavo jo apie teisę prašyti pertraukos pasiruošti gynybai, vienašališkai iškvietė į teismo posėdį ir apklausė dar vieną specialistą. Pasak kaltinamojo gynėjos, byla susijusi su ypatingu žiniasklaidos ir politikų dėmesiu, todėl ši teisėja nesugebės bylos išnagrinėti objektyviai, bus įtakojama prokurorų, pareigūnų, o procesiniai sprendimai galimai bus priimti šališkai.

Teismas kaltinamojo ir jo gynėjos prašymą atmetė. Jis nutartyje pažymėjo, kad šios teisėjos procesinių veiksmų atlikimas bei atitinkamų procesinių sprendimų priėmimas negali būti vertinamas kaip teisėjo šališkumo bei suinteresuotumo baudžiamosios bylos baigtimi įrodymas bei teisėjo nušalinimo pagrindas.

„Klausimas dėl viso Tauragės rajono apylinkės teismo nušalinimo liko nenagrinėtas, kadangi remiantis baudžiamojo proceso nuostatomis tokį nušalinimą, kaltinamasis ir jo gynėja, galėjo pareikšti iki baudžiamosios bylos nagrinėjimo teisiamajame posėdyje pradžios“, – rašoma teismo pranešime.

Nėra davęs parodymų

Posėdyje trečiadienį teismas apklausė ir dar vieną liudytoją. Teismas paskelbė pertrauką, o kitas teismo posėdis planuojamas kovo 15 dieną.

Pagal pareikštus kaltinimus A. Komskiui gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Jis teismui parodymų nėra davęs.

Pareigūnų šuo nušautas pernai rugsėjį Pagėgių savivaldybės Šereitlaukio kaimo prieigose, prie Nemuno, vykdant kontrabandininkų persekiojimo operaciją.

Pareigūnams surengus pasalą, sulaikytas krovinio atsiimti atvažiavęs 31-erių Pagėgių gyventojas, dar trys vyrai spruko į mišką.

Kaltę neigia

Bardinų užkardos kinologas su trejų metų belgų aviganiu Ramziu apie tris kilometrus sekė bėglių pėdsakais, čia netrukus į šunį buvo paleistas šūvis – jis nugaišo vietoje. Incidentas įvyko dieną, šuo buvo su specialia šviesą atspindinčia liemene su VSAT skiriamaisiais ženklais. Tarnybinį pasieniečių šunį nušovė tuometinio Seimo vicepirmininko Kęsto Komskio ir Pagėgių mero Virginijaus Komskio brolis.

Komskiai teigia, kad įvykis buvo nelaimingas atsitikimas.

Anksčiau teisme prokuroras perskaitė kaltinamąjį aktą. Jame nurodyta, kad A. Komskis medžioklės metu stovėjo ant miško kelio su graižtviniu šautuvu. Teigiama, kad pastebėjęs keliu bėgantį pasieniečių tarnybinį šunį vardu Ramzis vyras tyčia, be jokios pateisinamos priežasties šovė į gyvūną. Šis dėl šautinės žaizdos žuvo. Pagėgių rinktinės dėl nušauto šuns pateikė apie 10 tūkst. eurų ieškinį.

Posėdyje apklausti specialistai, atlikę balistinę ir medicininę ekspertizes. Jie patvirtino teismui pateiktas išvadas, kad kulka negalėjo šuns kliudyti atšokusi rikošetu, kaip teigė A. Komskis, šuns sužalojimas padarytas tiesioginiu šūviu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Medžiotojas

Medžiotojas portretas
Labai jau menka sumelė pateikta . Negi Ramzio mokymai tokie pigūs buvo per tos ilgus metus.Geras medžioklinis šuo daugiau kainuoja. O Ramzį praradusi valstybė gal būt patyrė šimteriopą nuostuolį dėl praleistos kontrabandos. Kaip precedentą paminint, komunizmo laikais ,už netyčia nušautą medžioklinį šunį ,teisėjas priteisė 2700 rublių, kas prilygtų minimum 20 000 eurų. O čia niekšelis pasielgė , kaip ...

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip čia buvo,kad general.prokuratura nesuspejo pagelbeti?Visiškas pravalas,nors gal ir ne...kontrabandininkus apgynė.

Pamastyk

Pamastyk portretas
p.Komski, teismo skirta bausmė - vieni niekai, pats save labai žiauriai nubaudei žudydamas. Sunkiausia nuodėme už kurią teks atsakyti paskutiniame teisme. Žiaurus tamsos angelas.... Visu laukia teismas su savo sąžine, ne išimtis ir tamsta.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių