Quantcast

R. Kurlianskio suėmimą siūloma pratęsti dviem mėnesiams

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra prašo pratęsti „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio suėmimą dviem mėnesiams, žurnalistams Vilniaus miesto apylinkės teisme pirmadienį patvirtino teisėjas Petras Karvelis.

„Dviem mėnesiams“, - sakė P.Karvelis, paklaustas, kuriam laikui prašoma suimti R.Kurlianskį.

Vilniaus apylinkės teismas šį prokuroro Justo Lauciaus prašymą pirmadienį išnagrinėjo uždarame posėdyje. Sprendimą teismas skelbs antradienį 8 val.

Prokuroras J.Laucius po teismo posėdžio žurnalistams sakė, kad R.Kurlianskiui numatoma pateikti papildomus įtarimus dėl kito tyrimo epizodo, susijusio su Seimo nariu Darbo partijos pirmininko pirmuoju pavaduotoju Vytautu Gapšiu. Konkrečių įtarimų J.Laucius nenurodė, teigdamas, jog informacija apie tai bus pateikta artimiausiu metu, su įtarimais, anot jo, nebus vilkinama. Šiuo metu verslininkui pateikti įtarimai dėl papirkimo, prekybos poveikiu ir neteisėto disponavimo valstybės paslaptimi.

„Egzistuoja įtarimas, jog tas kyšis yra didesnis negu įstatyme numatytas 250 MGL arba 9 tūkstančių 415 eurų kyšis, kurį įstatymai apibrėžia kaip itin didelės vertės kyšį“, – sakė prokuroras, paklaustas, kokio dydžio kyšį R.Kurlianskis galėjo duoti V.Gapšiui. Kokia suma buvo rasta V.Gapšio namuose, prokuroras negalėjo atsakyti.

Teismo prašoma pratęsti verslininko suėmimą remiantis dviem pagrindais – dėl galimo trukdymo tyrimui ir galimo slapstymosi.

„Tyrimas yra pradinėje stadijoje, kaip jūs matote, atliekami intensyviai įvairaus pobūdžio procesiniai ir ikiteisminio tyrimo veiksmai. Galimai padarytų sunkių nusikalstamų korupcinių veikų politinėje sferoje ratas plečiasi. Atsižvelgiant į tai ir buvo paprašyta būtent tokio suėmimo termino. O dėl to, kokiais motyvais ir pagrindais buvo kreiptasi – mano, kaip prokuroro nuomone, bylos aplinkybės byloja, kad yra pagrindas, kuris įstatyme įvardintas kaip pagrindas, jog būdamas laisvėje pilietis Kurlianskis gali trukdyti procesui, o taip pat pagrindas, kuris įvardintas įstatyme, jog gali bėgti ir slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro, teismo“, – žurnalistams sakė prokuroras J.Laucius.

R.Kurlianskis ankstesniu Vilniaus apygardos teismo sprendimu buvo suimtas 20 dienų, šis terminas baigiasi gegužės 31 dieną, antradienį 17 val.

Skirdamas kardomąją priemonę, Vilniaus apygardos teismas buvo nurodęs, kad suėmimas būtinas siekiant užkirsti kelią įtariamajam bendrauti su kitais asmenimis ir taip trukdyti tyrimui.

Gegužės 12 dieną sulaikytas R.Kurlianskis įtariamas papirkimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi. Teisėsauga įtaria, kad jis galėjo perduoti 106 tūkst. eurų kyšį tuometiniam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui.

Be to, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pirmadienį paskelbė įtarianti, kad R.Kurlianskis per V.Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad jie veiktų koncerno interesais.

„Yra nagrinėjama ir vertinamas įvairių Seimo politinio, o taip pat įstatymo priėmimo sprendimo aplinkybės, tas vertinimas galbūt atsispindės suformuluotose papildomai įtariamuose, tiek piliečiui Kurlianskiui, tiek galbūt kitiems asmenims, kurie šioje byloje gali tapti įtariamaisiais“, – atsakė prokuroras, žurnalistų paklaustas, ar teisėsaugai kelia įtarimų jau priimti Seimo projektai.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių