Quantcast

Prisipažino pavogęs automobilį, nes jį saugoti tapo per brangu

1989 metais iš automobilių salono San Diege pavogtas visiškai naujas „Chevrolet Corvette". Po daugiau kaip dviejų dešimtmečių nusikaltimą įvykdęs asmuo nusprendė prisipažinti.

Jis neseniai apie nusikaltimą papasakojo policijai, nes saugoti automobilį jam tapo per brangu.

Pavogtas automobilis sandėlyje laikytas 23 metus, o juo beveik visai nevažinėta.

Kai policija rado mašiną, jos ridos skaitiklis rodė vos 107 kilometrus, padangose nebuvo oro, o salone dar buvo jaučiamas naujo automobilio kvapas, pranešė „L. A. Times".

Vagišiui kaltinimai nebus pateikti, nes jis bendradarbiavo su policija, tačiau vagystė jam finansinės naudos neatnešė. Per daugiau kaip du dešimtmečius už raudono automobilio atverčiamu stogu saugojimą jis sumokėjo 70 tūkst. JAV dolerių.

Anot San Diego policijos departamento automobilių vagysčių detektyvo Andrew Spearo, vagiui atstovaujantis advokatas paskambino policijai ir pranešė, kad jis nebemoka už sandėlį, o kai jis bus atidarytas, jame bus aptiktas vogtas automobilis.

Iš advokato A. Spearas sužinojo, kad vagis buvo neseniai imigravęs iš Airijos, kuris buvo priverstas pavogti ir paslėpti automobilį.

1983 metais už sandėlį kas mėnesį teko mokėti po 50 dolerių. Nuo to laiko kaina šoktelėjo iki 300 dolerių, tad vagis nusprendė už tai nebemokėti.

Kai automobilis rastas, jis atiteko draudimo kompanijai, kuri dar 1989 metais išmokėjo kompensaciją jos savininkams. Kompanija pripūtė mašinos padangas, įkrovė akumuliatorių, nuvalė storą dulkių sluoksnį ir ją pardavė.

Pirkėjas tuomet ją pardavė automobilių prekeiviui, o šis internetiniame aukcione „eBay" mašiną pardavė už 39,7 tūkst. JAV dolerių – kiek daugiau nei ji kainavo 1989 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių