Quantcast

Prieš sūnų smurtavusi nėščia motina nuteista lygtine bausme

  • Teksto dydis:

Tauragės rajono apylinkės teismas medine sofos detale mažametį sūnų sužalojusiai motinai paskyrė 5 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant vieneriems metams. Bausmės atidėta atsižvelgus, kad moteris laukiasi.

Smurtą patyręs vaikas apgyvendintas pas laikinuosius globėjus.

Teismas, norėdamas apribodamas motinos galimybę nusikalsti ateityje, įpareigojo ją dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose, kurios suteiks jai realią galimybę išanalizuoti ir įvertinti savo veiksmus bei leis įgyti reikiamų socialinių įgūdžių.

Skiriant bausmę atsižvelgta į tai, jog moteris anksčiau nebuvo teista, neturi administracinių nuobaudų, nedirba ir laukiasi ketvirto vaiko.

Bylos duomenimis, balandį Tauragės miesto gyventoja, supykusi ant mažamečio sūnaus, nepaklususio jos reikalavimui susitvarkyti kambarį, metė į vaiką medinę sofos detalę ir taip jį sužalojo. Smurto atvejis išaiškėjo tik kitą dieną, vaikui atėjus į mokyklą. Mėlynę vaiko galvoje praktinių užsiėmimų metu pastebėjo logopedė, kuri apie galimą smurtą pranešė kolegei, o ši – Tauragės rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriui.

Teismo posėdžio metu motina savo kaltės nepripažino ir teigė, jog sūnų sumušė jo jaunesnis brolis. Pasak teismo, kaltinamosios versiją paneigė neginčytini bylos duomenys, liudytojų parodymai.

Teismas atkreipė dėmesį į tai, jog mažametis nuo tėvų smurto kenčia nebe pirmą kartą. Praėjusiais metais teismas skyrė 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant pataisos namuose ir vaiko tėvui. Jis sūnų sumušė laidu. Jis irgi tvirtino, kad tai taip pat padarė vaiko jaunesnysis brolis. Šeima, kurioje auga trys mažamečiai, yra įtraukta į socialinės rizikos šeimų, auginančių vaikus, apskaitą.

Nuosprendis gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.


Šiame straipsnyje: smurtas prieš vaikus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių