Quantcast

Prekybai narkotikais feisbuke – rimtas policijos smūgis

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai per operaciją sulaikė 31 asmenį – pusė jų feisbuke iš tikrųjų prekiavo narkotikais, kiti melavo, kad prekiauja kvaišalais ir viliojo pinigus.

Vilnius, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose per pusmetį buvo pradėta 11 ikiteisminių tyrimų. Nustatyti 17-25 metų pardavėjai. Daugiausia buvo prekiaujama sintetiniais narkotikais. Kai kurie asmenys internete prekiavo iš Olandijos atsivežtais narkotikais.

„Policija ilgą laiką stebėjo uždaras feisbuko vartotųjų grupes, kur buvo platinami ir sintetiniai narkotikai ir kanabinoidai, jos uždarytos“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris.

Jis teigia, kad buvo reaguota į nuolat gaunamus visuomenės pranešimus. Juose buvo reiškiamas susirūpinimas prekyba narkotikais internetu, pareigūnai raginti imtis veiksmų.

Policija sako, kad asmenys taip pat sukčiavo – viliojo pinigus, sakydami, kad gali parduoti narkotines medžiagas. 

Pastebėjusius, kad feisbuke prekiaujama narkotikais, E. Šileris ragina kreiptis tiesiogiai į šį socialinį tinklą, pranešti Bendrajam pagalbos centrui 112, būtų naudinga, jei feisbuko profilis būtų nufotografuotas ir nuotrauka būtų pateikta pareigūnams. Policija pati taip pat bendrauja su šio socialinio tinklo administratoriumi.

Pasak E. Šilerio, jei tam tikras skaičius žmonių feisbukui praneša apie jame daromą nusikaltimą, socialinis tinklas pats blokuoja ir šalina tokias grupes.

E. Šileris prašo tėvų, kad jie atkreiptų dėmesį į savo vaikus - dauguma bandančių įsigyti narkotikų internete – jauno amžiaus. 

„Sėdėjimas“ internete arba telefone irgi gali padaryti daug žalos“, – tėvus įspėja E. Šileris. Įtariantiems, kad vaikai įsigijo narkotikų, jis patarė kreiptis į teisėsaugą ir psichologą.

Policija dabar talpina į grupes įspėjimus dėl prekybos narkotikais.

Buvo užfiksuotas atvejis, kai bandyta parduoti sintetiniais kanabinoidais apdorotą arbatą, ji gali sukelti žalą žmogaus sveikatai.

„Mes stebėjome elektroninę erdvę, stebime ir stebėsime“, – sakė Lietuvos kriminalinės biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių