Quantcast

Pravieniškėse atskirai apgyvendinti nuteistieji už rezonansinius nusikaltimus

  • Teksto dydis:

Pravieniškėse atskirai nuo kitų nuteistųjų apgyvendinti 39 už rezonansinius nusikaltimus nuteisti ir dirbti nenorintys kaliniai.

Taip pasielgta, kad šie nuteistieji nedarytų įtakos kitiems laisvės atėmimo bausmę atliekantiems vyrams, skelbia Kalėjimų departamentas.

Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje trečiadienį perkeliant nuteistuosius buvo atliekamos kratos kartu su Viešojo saugumo tarnybos ir Kalėjimų departamento prevencinės grupės pareigūnais.

Buvo tikrinami pervežtų nuteistųjų asmeniniai daiktai ir turimi elektriniai prietaisai. Kratų metu buvo rasti ir paimti 2 mobiliojo ryšio telefonai, 3 SIM kortelės ir laisvų rankų įranga. Kitų incidentų neužfiksuota.

Pataisos namams stiprinti išorės ir vidaus apsaugą bei pervežant nuteistuosius padeda Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Be to, neigiamą įtaką kitiems nuteistiesiems darantys kiti nuteistieji teisės aktų nustatyta tvarka perkeliami į kitas įkalinimo įstaigas.

Aukščiau minėti 39 nuteistieji buvo perkelti iš Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 2-o sektoriaus į naujai įrengto 3-io sektoriaus gyvenamąsias patalpas.

Kalėjimų departamentas sako, kad įgyvendinus Norvegijos finansinio mechanizmo lėšomis finansuojamą projektą „Sudaryti sąlygas sumažinti Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 3-iojo sektoriaus laisvės atėmimo bausmę atliekančių nuteistųjų pakartotino nusikalstamumo atvejų skaičių“, buvo žengti du visiškai nauji žingsniai. Minėtas Pravieniškių įkalinimo įstaigos sektorius tapo pirmąja įstaiga, kur nuteistieji atlieka bausmę ne didžiulėse bendrabučio tipo gyvenamosiose sekcijose, o nedidelėse patalpose daugiausiai po 3-4 asmenis kiekvienoje iš jų.

Taip pat buvo panaikinta ginkluota įstaigos teritorijos perimetro apsauga, ją pakeitė modernios techninės ir inžinerinės priemonės.

Šiuo metu Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 3-iame sektoriuje laisvės atėmimo bausmę atlieka 685 nuteistieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eugenijus

Eugenijus portretas
Iš tu 39 asilu puse greztam lageri kentes uz savo bespredela sustiprintam lageri,rezonansinei ožei,su operais ranka muša,pinigus pumpoja ir dalinasi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių