Quantcast

Policija vaikėsi pagrobtu automobiliu važiavusius paauglius

  • Teksto dydis:

Iš namų pabėgę paaugliai Šiauliuose pagrobė automobilį. Policija juos sulaikė Pasvalio rajone, kai baigėsi pavogto automobilio degalai ir jaunuoliai bandė autostopu grįžti į namus.

Transporto priemonė buvo pavogta tarp antradienio 7.30 val. ir trečiadienio 10 val. iš Šiaulių, Aido gatvės.

51 metų moteriai priklausantis mėlynos spalvos 1993 metų laidos automobilis „Volkswagen Multivan“ stovėjo prie namo, pranešė Šiaulių apskrities policija.

Kaip išsiaiškino policija, 13-metis Mažeikių vaikų našlaičių ir senelių globos namų ugdytinis, mokykloje sutikęs 17-metį draugą, pasiūlė negrįžti į namus. Taip jie ir padarė. Vyresnėlis laisvo gyvenimo pradžiai turėjo 50 eurų.

Iš pradžių jaunuoliai laiką leido Mažeikiuose, po to nukeliavo į Klaipėdą. Antradienį jie atsirado Šiauliuose. Aplankę didžiuosius prekybos centrus, nepilnamečiai nusprendė vykti pas Biržuose gyvenantį draugą. Kadangi 13-metis su savimi turėjo „Volkswagen“ markės automobilio raktelius, tai berniukai Dainų mikrorajone ėmė dairytis tokios markės automobilio, kad turimu raktu galėtų jį atrakinti. Pirmieji du bandymai buvo nesėkmingi, nes raktelis netiko. Tačiau Aido gatvėje stovėjusio „Volkswagen Multivan“ durelės atsidarė.

Prie vairo sėdo 17-metis ir draugai pajudėjo Biržų link. 13-metis užmigo ir akis pramerkė, kai savo draugo žadinamas išgirdo nemalonią naujieną – juos vejasi policija.

Policijos pareigūnai šį automobilį pastebėjo trečiadienio naktį apie 2 val. Pasvalyje, Mūšos gatvėje. Nutarę patikrinti, ar automobiliu negabenamos kontrabandinės prekės, patruliai įjungė specialiuosius šviesos bei garso signalus ir pradėjo „Volkswagen Multivan“ stabdyti.

Jo vairuotojas nepakluso reikalavimui sustabdyti transporto priemonę ir, padidinęs greitį, nurūko pirmyn. Pareigūnai nuvažiavo iš paskos.

Išvažiavęs iš Pasvalio nuo pareigūnų sprunkantis automobilis pasuko keliu Panevėžys – Pasvalys – Ryga Rygos link, pavojingai manevruodamas po kelią, neleisdamas jo aplenkti. Netikėtai jis pradėjo mažinti greitį, įjungė avarinius signalus ir pradėjo stoti. Kaip vėliau paaiškėjo, pasibaigė degalai. Todėl dar iš judančio automobilio jaunuoliai iššoko ir spruko į mišką.

Vaikinukai mišku atklampojo iki artimiausios degalinės. Šalia jos buvusioje pavėsinėje jie praleido naktį ir, pasišildę degalinėje, ėmė stabdyti automobilius, važiuojančius Šiaulių link. Kadangi niekas nesustojo, nepilnamečiai vėl grįžo į degalinę pasišildyti.

Degalinės darbuotojams kilo įtarimas, kad tai gali būti iš namų pabėgę vaikai, ir jie paskambino į policiją. Pareigūnai bėglius čia ir sulaikė.

Pasvalio rajono policijos komisariato pareigūnai 17-mečiui surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą už tai, kad jis vairavo, neturėdamas tam teisės ir nepakluso teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui sustoti. Už tai jam gresia kelių šimtų eurų bauda.

Po to vaikinukai buvo atvežti į Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariatą, kur 17-mečiui pareikštas įtarimas dėl automobilio vagystės.

Kadangi baudžiamoji atsakomybė galima tik nuo 14 metų, 13-mečiui įtarimas nepareikštas. Abu jaunuoliai perduoti Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnams, kad šie bėglius grąžintų į jų gyvenamąją vietą.


Šiame straipsnyje: paaugliaipolicijaautomobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių