Quantcast

Policija sulaikė alkoholio ir maisto prekių vagis

  • Teksto dydis:

Padedami prekybos centro apsaugininko, Telšių apskrities policininkai sulaikė iš parduotuvių alkoholį ir maistą vogusius vyrus.

Balandžio 28 dienos vakarą buvo gautas apsaugos darbuotojo pranešimas apie Naujojoje Akmenėje, V.Kudirkos gatvėje esančiame prekybos centre pastebėtus galbūt vagystėmis besiverčiančius įtartinus asmenis.

Kaip pranešė policija, siekdami išsiaiškinti aplinkybes ir demaskuoti vagišius, operatyviai buvo identifikuotas automobilis, kuriuo užsukta į prekybos centrą. Akmenės rajono policijos komisariato pareigūnai leidosi į gatves ieškoti mašinos su įtariamaisiais.

Vos už keleto minučių, automobilis „Audi 80“ pastebėtas ties Pašakarnių kaimu, nuo Naujosios Akmenės miestelio nutolęs apie 3 kilometrus.

Sustabdžius ir patikrinus automobilį bei juo vykusius du vyrus, paaiškėjo, kad apsaugos darbuotojų įtarimai ir operatyvios pareigūnų pastangos davė rezultatų. Automobilyje rastos dvi rankinės, kuriose buvo keturi 1 litro talpos viskio „Jack Daniel's“ buteliai ir du 0,7 litro talpos viskio „Ballantines“ buteliai. Rankinėje taip pat rasta ir įvairių kosmetikos priemonių.

Įtarus, kad automobilyje rasti daiktai galimai vogti, pradėtos aiškintis jų įsigijimo aplinkybės. Paaiškėjo, kad šešis butelius viskio 39 metų Šiaulių miesto gyventojas pavogė tą pačią dieną, 19.17 val., Naujojoje Akmenėje, L.Petravičiaus aikštėje esančiame prekybos centre.

Automobilį vairavęs 34 metų šiaulietis tame pačiame prekybos centre pasisavino kiek mažiau nei draugas – du butelius viskio „Jack Daniel's“. Jie taip pat aptikti automobilio salone.

Tęsdami tyrimą pareigūnai išsiaiškino, kad asmenys apšvarino ir daugiau parduotuvių. Paaiškėjo, kad iš Šiaulių vykdami į Mažeikius, jie stabtelėjo Papilėje esančioje parduotuvėje, kurioje nieko nepešę, tęsdami kelionę užsuko į Ventą. Iš ten esančių dviejų prekybos centrų pavogė rūkytos dešros, šokoladų, kavos, įvairių higienos priemonių, alkoholio.

39 metų šiauliečio atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės. Prieš dvi savaites po suėmimo grįžęs, septynis kartus už vagystes, disponavimą narkotinėmis medžiagomis bei kitas nusikalstamas veikas teistas įtariamasis suimtas dviem mėnesiams, jo vagystės byla perduota teismui nagrinėti pagreitinto proceso tvarka.

34 metų vyro pavogtų prekių suma buvo kiek mažesnė, tad baudžiamosios bylos jam pavyko išvengti, už svetimo turto pagrobimą jo atžvilgiu pradėtos administracinės teisenos dėl smulkaus svetimo turto pagrobimo. Jam gresia administracinė bauda iki 260 eurų arba 10-30 parų administracinis areštas. Jo bendrui už grotų gali tekti praleisti iki trijų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių