Quantcast

Sulaikytas rekordinis Lietuvos istorijoje narkotikų kiekis: vertė – 20 mln. eurų

Policija trečiadienį pranešė sulaikiusi rekordinį Lietuvos istorijoje narkotikų kiekį – pusantros tonos hašišo, jis buvo gabenamas į Rusiją, suimti du lietuviai ir baltarusis.

„Noriu informuoti apie neeilinę operaciją, policija sulaikė pusantros tonos hašišo“, – spaudos konferencijoje žurnalistams sakė generalinis komisaras Linas Pernavas.

Pasak jo, didmeninėje rinkoje narkotikai buvo įsigyti už ne mažiau kaip pusantro milijono eurų, mažmeninėje rinkoje vertė gali siekti apie 20 mln. eurų.

Pačiame vilkike buvo mineralinio vandens krovinys, o dugne buvo įrengta slėptuvė, kur paslėptas hašišas.

Anot jo, per maždaug pusę metų trukusį tyrimą buvo išsiaiškintas narkotikų platinimo tinklas, kuriame Lietuva buvo tranzitinė valstybė. Narkotikai buvo gabenami iš Maroko į Rusiją.

Slaptos policijos operacijos metu buvo sulaikyti trys asmenys, 40-50 metų amžiaus vyriškiai. Du iš jų gerai žinomi policijai – Lietuvos Respublikos piliečiai, susiję su organizuotu nusikalstamumu, trečias – Baltarusijos Respublikos pilietis. Visiems trims skirtas suėmimas, pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu, dėl šių medžiagų kontrabandos organizavimo ir vykdymo organizuotoje grupėje. Įtariamųjų ratas gali plėstis. Vienas iš sulaikytųjų dirbo vadovu vienoje iš didesnių“ logistikos įmonių.

Įtariamieji sulaikyti praėjusią savaitę, jiems teismas skyrė suėmimą trims mėnesiams.

„Hašišas buvo gabenamas vilkike įrengta slėptuve. Pačiame vilkike buvo mineralinio vandens krovinys, o dugne buvo įrengta slėptuvė, kur paslėptas hašišas. Kratų metu rasta dar puspriekabių, kur rasta hašišo. Taip pat išimti telefonai“, – teigė L. Pernavas.

Puspriekabės kratos metu iš neteisėtos apyvartos išimti 335 briketai (1500 kg) narkotinių medžiagų.

Kaip BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, ankstesnis narkotinių medžiagų kontrabandos rekordas siekė 800 kilogramų.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu narkotinių ar psichotropinių medžiagų numatoma laisvės atėmimo bausmė nuo 10 iki 15 metų, už narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandą numatoma nuo 3 iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Pasiseke lietuvos narkushoms , daviniai bus isdalyti lietuvoj.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Valentino dienos proga galėtų didžiūjų miestų centrinėse aikštėse užkurti aukurus.Pašoktume ratelius,vaidilutės pakurstytų tą meilės laužą.Žiūrėk,po 9 mėnesių Lieuvoje ir pagerėtų demografinė situacija,pasipildžius mažais lietuviukais-debiliukais.

doze

doze portretas
kaip garsiai 'sulaiko' ,o paskui 'sava' hebra labai sekmingai juos realizuoja,nes tam ir sulaiko,kad realizuotu,nes ju niekas nesunaikina,nu ka, kris dozes kainos.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių