Quantcast

Po sukeltos avarijos miegojusius girtus vyrus žadino ir pareigūnai, ir mamos

  • Teksto dydis:

Kaimas smerkia, policija netoleruoja, o žmogus girtas toliau vairuoja. Kalba eina apie 21-nerių metų Šiaulių rajono, Egėliškių kaimo gyventoją, kuris savo nesusivokimu stebina tiek policijos pareigūnus, tiek aplinkinius gyventojus.

Gegužės 17-osios pavakary policijos pareigūnai gavo moters pranešimą iš Šiaulių rajone esančio Gruzdžių miestelio, kad parduotuvės automobilių stovėjimo aikštelėje į jos automobilį atsitrenkė "BMW 318", kurio vairuotojas akivaizdžiai neblaivus ir iš įvykio vietos nuvažiavo.

Vairuotojas elgėsi neadekvačiai ir su juo moteriai susikalbėti nepavyko, nes šis vis sapaliojo, kad jokio automobilio neapgadinęs. Policijos patruliai, važinėdami po apylinkes, pasprukusį automobilį surado Šiaulių r., Vorelių kaime, netoli kelio esančiuose krūmuose.

Automobilio salone miegojo trys girti asmenys: vairuotojo sėdynėje – minėtas 21-nerių metų jaunuolis, o šalia jo ir galinėje sėdynėje – du broliai iš to paties Egėliškių kaimo. Policijos pareigūnams teko labai pasistengti, kad nuo alkoholio kietai įmigusius vyrus pažadintų.

 

 

Kiek vyrai tądien išgėrė, niekas nepasakys. Vairuotojo teigimu, jie nusipirko 8 bambalius 7,5 stiprumo alaus, tačiau visų neišgėrė. Net ir miegodamas vairuotojas rankoje tebelaikė nugertą alaus butelį. 21-erių metų vairuotojui buvo nustatytas 2,73 prom. girtumas. Iš pradžių jis teigė nevairavęs, tačiau prispirtas įkalčių prisipažino, kad automobilį ką tik nusipirko ir jį vairavo, net neįregistravęs ir neapdraudęs civilinės atsakomybės draudimu.

Vaikinas neigė sukėlęs eismo įvykį, tačiau vaizdo kamerų įrašai ir liudininkų parodymai bylojo visai ką kitą ir išsisukti nuo atsakomybės jam neleido. Teismas, nagrinėdamas šią situaciją, konstatavo, kad Egėliškių kaimo gyventojas girtas prie vairo sulaikomas ne pirmą kartą.

Praėjusių metų kovo 24 d. policijos pareigūnai jį, dideliu greičiu raižantį savo kaimo gatvelėmis ir keliantį pavojų gyventojams, sulaikė sunkaus girtumo – 2,77 prom. Kadangi vaikinas teisės vairuoti nėra įgijęs, tad jam buvo skirta bauda – 1054 eurai, ir konfiskuotas jo vairuotas automobilis "Renault Megane". Paaiškėjo, kad 2016 metų rudenį vaikinas irgi buvo sulaikytas neblaivus – tik prie motorolerio vairo. Tada teismo sprendimu jis neteko motorolerio ir jam buvo paskirta 1300 eurų bauda. Ne viena bauda jam buvo skirta ir už tai, kad būdamas girtas pažeidė viešąją tvarką pėsčias ar girtas įžeidinėjo policijos pareigūnus.

Taigi gegužės 17 -osios incidentą nagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismas, įvertinęs, kad Egėliškių kaimo gyventojas iš ankstesnių baustumų išvadų nedaro, yra linkęs nesilaikyti įstatymų nustatytos tvarkos ir nuolat daro įvairaus pobūdžio nusižengimus, jam dar kartą skyrė 1300 eurų baudą ir konfiskavo jo "BMW 318".

Tačiau baudų vaikinas nemoka. Kodėl? Nuolatinio darbo ir turto neturinčiam asmeniui antstoliai nebaisūs – nėra ką paimti. O jo paties pozicija tokia: „ Jie (teisėsauga) per daug nori, aš neturiu tiek pinigų… “

Tačiau pinigų naujam automobiliui nusipirkti vaikinas suranda. Po paskutinio teismo sprendimo jis, už šimtą ar du nusipirkęs gerokai panaudotą "Renault Lagūna", liepos 12-osios naktį vėl girtas skraidė po Šiupylių kaimą. Pareigūnų sustabdytas, į alkoholio matuoklį jis "įpūtė" 2,52 prom. Kaimo ereliui pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio. Baudomis nesutramdomam jaunuoliui sustabdyti, kol dar dėl jo neatsakingumo nežuvo nė vienas žmogus, liko vienintelis teisinis svertas – laisvės atėmimas. Tačiau ar jis išgydys nuo alkoholio priklausomą vaikiną?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pilnametis neturi pinigu? Reikia sodint toki keliu gaideli kol dar ko nors neuzmuse rusu laikais butu iskar sutvarkitas venu zodziu bardakas lietuvoi!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių