Quantcast

Po I. Strazdauskaitės nužudymo – policijos perspėjimas

  • Teksto dydis:

Pareigūnai pastebi, kad po žiniasklaidoje paskelbtos informacijos apie Ievos Strazdauskaitės nužudymu įtariamų, galimai romų tautybės asmenų sulaikymą, viešoje erdvėje padaugėjo diskriminacinio pobūdžio pasisakymų ir komentarų.

Policija, vykdydama prevenciją, atlieka nuolatinę elektroninėje erdvėje pasirodančios informacijos stebėseną, analizuoja komentarus viešoje erdvėje bei įvairiuose socialiniuose tinkluose.

Pareigūnai primena, kad diskriminacinio pobūdžio veiksmai, susiję su smurtu, neapykanta, niekinimu, tyčiojimusi, kurstymu prieš žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, ir tokios informacijos gaminimas, siuntimas ar platinimas užtraukia baudžiamąją atsakomybę. Už tai numatyta laisvės atėmimo bausmė iki 3 metų (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 170 straipsnis), o bet kokio teisės pažeidimo padarymas diskriminaciniais motyvais vertinamas kaip atsakomybę sunkinanti aplinkybė.

Policija ragina laikytis įstatymų reikalavimų, atsakingai reikšti savo nuomonę viešoje erdvėje ir įspėja, kad už nustatytus teisės pažeidimus asmenys bus traukiami atsakomybėn įstatymų nustatyta tvarka.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad ikiteisminių tyrimų dėl diskriminavimo ar kurstymo prieš čigonus kol kas nepradėta.


Šiame straipsnyje: Ieva Strazdauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tik jau

Tik jau portretas
Kiek galima ta pati per ta pati, jau sitiek metu ar proto neturit isimkit situs visus tyrimus, jau bloga darosi, kaip isikando tai ir dar kiek metu tasosi gal kazkokios naujos informacijos ar taip ir dar 10 metu rasysit

Idomi byla

Idomi byla portretas
Vejasi bmw x6 apilplesti, staiga pamato audi ir sugalvoja gretai banaliai sukelti avarija tam, kad atimti masina ir nuzudyti. X failai. Policijos teigimu saltakraujiskas banalus apiplesimas. Nepaprasciau ant traliuko nusivaryti ir pavogti???? Toks jausmas kad lambordzinis isleistas auksu purkstas ar kitoks auto vienetinis. Pilnos gatves tokiu audi. Slykstu net klausytis tokiu versiju. Planuota zmogzudyste.

Audrys

Audrys portretas
O kur policijos prevenciniai veiksmai? Kada pradėsime ne tirti nusikaltimus, o užkirsti kelią jų atsiradimui? Atsibodo pasiteisinimai. Gal laikas pradėti dirbti? Iš manęs valstybė pinigus išskaičiuoja bet kokiu atveju, o atsiskaito pasiteisinimais ir pažadais. Gal laikas pradėti dirbti iš esmės?
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių