Quantcast

Pirminė prokurorų versija: tragedija Šalčininkuose – dėl meilės trikampio

  • Teksto dydis:

Prokuroras patvirtino pirminę versiją, jog Šalčininkų vicemeras Andžejus Andruškevičius penktadienį nužudė kitą vyrą ir po to nusižudė pats, o tragediją nulemti galėjo „meilės trikampis“.

„Šiandien turime dvi aukas - iš tų pirmųjų tyrimo aplinkybių aiškiai matyti, kad, galiu sakyti, vicemero rankų dėka anapilin išėjo jis pats ir kitas žmogus. Kadangi nužudymas yra, tai tyrimas pradėtas dėl nužudymo, o atlikus visas aplinkybes mums reikės išsiaiškinti motyvus, priežastis, nors jos daugiau mažiau aiškėja, ir bus priimtas procesinis sprendimas. Aišku, puikiai suvokiate, kad ta byla į teismą nenukeliaus, bet svarbu išsiaiškinti aplinkybes“, - BNS šeštadienį sakė Vilniaus apygardos prokuratūros vadovas Ramutis Jancevičius.

Prokuroras pabrėžė, jog pirma oficiali informacija apie tragedijos aplinkybes bus paskelbta ne anksčiau kaip pirmadienį.

Jis taip pat patvirtino, jog tragediją Šalčininkuose galėjo nulemti „meilės trikampis“.

„Mes galime sakyti - menamas dalykas - meilės trikampis, taip, gali būti, tai menamas dalykas. Paslapties mes nedarysime šitoj vietoj. Galiu dar pasakyti, kad jokių politinių ar kitokių su tuo susijusių motyvų ten absoliučiai nėra - tai daugiau, sakykime, yra meilės trikampio pozicija. Tai realu, o ar ji pasitvirtins, ar bus paneigta, nežinau“, - kalbėjo prokuroras.

R.Jancevičius pabrėžė, jog tikrąją dviejų vyrų mirties priežastį galės pasakyti tik teismo medicinos ekspertas: „Nes vieni sakys - penkis šūvius paleido, kiti - tris šūvius paleido, tai pasakys ekspertai, kiek tokių šūvių buvo paleista, o trečia - pradėtas tyrimas pagal 129 straipsnį - nužudymas - tai faktas, tokie duomenys“.

Policijos departamentas šeštadienį pranešė, kad Šalčininkų vicemero Anžejaus Andruškevičiaus name Dumblės kaime  rastas 37-erių metų vyro kūnas su daugybinėmis šautinėmis žaizdomis galvoje, krūtinėje, pilve ir kojose.

Namo kieme rastas ir paties vicemero kūnas su šautine žaizda galvoje, o šalia jo - pistoletas PM, rašoma pranešime.

Policija kol kas nekomentuoja įvykio versijų ar motyvų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo.

Pasak žiniasklaidos, 51-erių A.Andruškevičius penktadienį namuose iš legaliai laikomo ginklo nušovė žmonos meilužį ir po to kieme nusišovė pats.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Ramuti Jancevičiau, kodėl nenukeliaus bylą į teismą? Negi šitai kalei nėra straipsnio už privedimą savižudybei ir t.t. ir p.p. gėda klausytis tokio prokuroro komentaro. Šaudė ne iš pasilinksminimo, o dėl privedimo prie savižudybės ir kito nužudymo ar pan. Žinau šiai kalei taikintinų BK straipsnių tikrai yra, einate lengviausiu keliu. Mano tel. 8 662 33770.

Audra

Audra portretas
...o meilužis turėjo šeimą? nušauti tą kalę reikėjo :)

Aurelija

Aurelija  portretas
Nesupratau ... M ...komentaro.. prie ko čia skambutis ? kas daro niekšybes , vyrui panosėje ,o kam verčiama kaltė ? pagal jus visi kalbėję žmonės apie neištikimybę dabar turi prisiimti kaltę ?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių