Quantcast

Pirmasis už girtumą nuteistas vairuotojas skundžiasi bausme

Pirmasis už vairavimą neblaiviam viršijus 1,5 prom. ribą Lietuvoje nuteistas vairuotojas Grigorijus Dauda skundžiasi teismui dėl, jo manymu, paskirtos per griežtos bausmės. 

Sausio 11 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas nubaudė G. Daudą bauda, automobilio konfiskavimu ir teisės vairuoti atėmimu.

Teismas priėmė sprendimą valstybės nuosavybėn konfiskuoti šeimos automobilį „Renault Megane“, paskyrė vyrui 1 tūkst. 883 eurų baudą. Teisė vairuoti iš vilniečio atimta dvejiems metams.

50-metis vairuotojas policijos pareigūnų buvo sustabdytas sausio 2 d. Nemenčinės ir Saulėtekio gatvių sankryžoje. Vyras neneigė vartojęs alkoholį, o policijos pareigūnų alkoholio matuokliu jam nustatytas sunkus 2,58 prom. girtumas.

Policija dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą, apsaugos darbuotoju dirbantis vyras buvo pristatytas į Vilniaus priklausomybės ligų centrą, kur iš jo buvo paimtas kraujas. Neblaivaus vairuotojo kraujyje buvo rasta 2,73 prom. alkoholio.

Kadangi apylinkės teismo nuosprendis nebuvo galutinis, G. Dauda su apeliaciniu skundu kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą.

Vyras teismą tikino, kad gaudamas 400 eurų algą neturi iš ko sumokėti baudos, jis taip pat prašo nekonfiskuoti jam ir sutuoktinei priklausančio automobilio.

G. Dauda mano, kad baudžiamoji byla jam turėtų būti nutraukta ir jis pagal laidavimą galėtų būti perduotas žmonos žinion. Jis sako, kad pagrindai perduoti jį laiduotojai buvo ir pirmos instancijos teisme – nuo pirmo momento pripažino kaltę, padėjo nustatyti visas aplinkybes. Vyras ir jo advokatas tikino, kad bylą pirmos instancijos teisme išnagrinėjus pagreitinto proceso tvarka neįsigilino į galimybę būti perduotam laiduotojo žinion.

Teismo salėje sėdėjo ne tik nuteistasis ir jo advokatas, bet ir nuteistojo sutuoktinė, kurią prašoma paskirti laiduotoja.

Prižiūrės griežčiau

„Kokį poveikį gali turėti savo vyrui negu turėjote iki šiol?“, – moters teiravosi teisėja Daiva Kazlauskienė.

„Griežčiau prižiūrėčiau. Per 30 metų toks pirmas atvejis“, – sakė moteris.

Prokurorė Ingrida Gureckienė prašė palikti galioti teismo nuosprendį.

„Nėra pagrindo keisti, nuteistajam buvo paskirtas gynėjas, su pagreitintu bylos nagrinėjimu sutiko. Jis tada nepateikė jokio prašymo, nei laiduotojo į teismą atsivedė. G. Dauda šiurkščiai pažeidė Kelių eismo taisykles, vairavo stipriai apsvaigęs.  Jis neatsižvelgė į visuomenės vertybes, keliamą pavojų kitiems eismo dalyviams. Teismas paskyrė teisingą bausmę“, – sakė prokurorė.

Trijų teisėjų kolegija sprendimą dėl skundo paskelbs penktadienį.

Nuo sausio 1 d. įsigaliojus naujajam Administracinių teisės nusižengimų kodeksui, dalis jame iki šiol buvusių pažeidimų buvo perkelti į Baudžiamąjį kodeksą  ir už juos jau gresia baudžiamoji atsakomybė. Vienas iš tokių pažeidimų – vairavimas neblaiviam su daugiau kaip 1,5 prom. alkoholio girtumu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sutinku

Sutinku portretas
Teisingai nubaustas.

vairuoti girtam

vairuoti girtam portretas
ir pries geriant ir zmona pritare?

Ignacas

Ignacas portretas
Prisigeria, padaro avarijas, o paskui skundžiasi. Kaip Daktaras - daro žulikystes, o po to užsinori razinų, cinamono, medaus. Girtuoklėliams reikia duoti pipirų, o Daktarui - bizūno paragauti. Ir bus vsio zakono !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių