Quantcast

Pažintis internete kainavo brangiai: vyras prarado beveik 11 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

46-erių metų kėdainiškė įtariama iš vyro, su kuriuo susipažino internetu, išviliojusi beveik 11 tūkst. eurų.

Poros draugystė prasidėjo 2015 metų pradžioje internetinėje pažinčių svetainėje.

Tyrimo metu nustatyta, kad kaltinamoji bendraudama telefonu naujajam draugui prisistatė teisininke. Papasakojusi, kad jos draugė dirba antstolių kontoroje, kur esą yra laikomi sulaikyti iš JAV pargabenti automobiliai, ji nepažįstamajam pasiūlė juos pigiai nusipirkti.

Pamačiusi, kad jis susidomėjo, moteris įtikino nieko apie nusikaltimą nenumanantį vyrą įsigyti tris varžytynėse parduodamus automobilius po 3 tūkst. eurų, kurių realiai net nebuvo.

Manydamas, kad galės uždirbti vėliau juos parduodamas, vyras nusprendė juos pirkti. Sumokėjęs dalį sumos, tačiau realiai automobilių nematęs, vyras grįžo iš užsienio, kad galėtų viską sutvarkyti būdamas Lietuvoje.

Deja, nei susitikti pardavėjos, nei apžiūrėti automobilių jam nepavyko. Net kelis kartus bandant susisiekti su pardavėja, ji informuodavo, kad negali pasimatyti, nes vieną kartą esą ji yra ligoninėje, kitą – sanatorijoje.

Kaip pranešė prokuratūra, padedant draugui ir jo artimiesiems iš skirtingų sąskaitų kėdainiškei buvo pervesta visa suma – 10 191 euras.

Vyras ilgą laiką laukė, kada moteris sutvarkys pardavimo dokumentus. Ji vis informuodavo pirkėją, kad yra labai užsiėmusi. Trūkus kantrybei, vyras nusprendė nutraukti santykius su kėdainiške ir paprašė grąžinti sumokėtus pinigus, tačiau nesulaukus ir jų, buvo nuspręsta kreiptis į policiją.

Atlikus tyrimą kaltinamoji pripažino savo kaltę.

Nukentėjęs vyras teismui pateikė civilinį ieškinį dėl 10 191 euro turtinės žalos ir 7 tūkstančių eurų neturtinės žalos atlyginimo.

Pagal Baudžiamojo kodekso 182 straipsnio 2 dalį kaltinamajai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.


Šiame straipsnyje: apgavosukčiavimaspinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip

Siaip portretas
Tai gresia ir gavo tai du skirtyngi dalykai. Bet uz tokia suma gali ir gauti.. Reikia bent puse milijono siai dienai vogti kad realiai nieko negautum kaip praktika rodo su ta buhaltere mokyklos kuri puse milijono pavoge o gavo 4 metus lygtinai...

Turas

Turas portretas
Uz 11 tukstanciu 8 metai, o uz valdininku istaskytus milijonus-lygtinai. O siaube, kokia nelygybe...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių